Hirdetés

20 percen múlott, hogy nem került nagy bajba a Crew Dragon legénysége



|

A SpaceX űrhajójának útja abszolút nem volt eseménytelennek mondható.

Hirdetés

Épp lefekvéshez készülődött volna a SpaceX-féle Crew Dragon űrhajó legénysége, Sarah Gilles mérnök azonban értesítette őket, hogy most még koránt sincs itt az alvás ideje. Az asztronautáknak fel kellett venniük szkafanderüket, és miután visszaültek üléseikbe, gyorsan rögzíteniük kellett magukat. 

A galibát az űrszemét okozta, ami a jelentések szerint vészesen közül került a Crew Dragonhoz. Mindösszesen 20 percnyi távolságra volt a szemét, gyorsan kellett cselekedni.

Hirdetés

A Crew Dragon legénysége jól van, az űrhajó gond nélkül csatlakozott a Nemzetközi Űrállomáshoz. Sikerült elég gyorsan módosítani a Crew Dragon pályáját, nem történt baj. Az eset azonban ismét felhívja a figyelmet az egyre súlyosabbá váló űrszemét problémára, amivel előbb vagy utóbb mindenképp kezdeni kell valamit.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.