Hirdetés

2019-ben visszatér a legendás Winamp



|

A jövőre érkező Winamp 6 mobilra fókuszál, és elvileg szinte mindent lehet vele hallgatni, ami csak elérhető. Feltámad a nosztalgia, de persze jó kérdés, a mai világban lesz-e újra akkora név, mint annak idején.

Hirdetés

A zeneipar rengeteget változott az elmúlt néhány évtizedben. 1999-ben még a Napster hódított, majd néhány év múlva az Apple iTunes hozott nagy sikert az újbóli vásárlásokkal. Manapság már a Spotify, az Apple, a Google és az Amazon is belevetette magát a streaming világába. 

Hirdetés

Korábban azonban volt egy olyan név a fdigitális zenehallgatás történelmében, amelyre azóta egyre kevesebben emlékeznek. Ez volt a Nullsoft, amely 1997-ben adta ki a Winampot. A testre szabható zenelejátszó szinte minden akkori technológiát támogatott, ami csak kellett a digitális zenekönyvtárhoz. Sokáig amolyan alapértelmezésnek számított, a Windows Médialejátszóról szinte az operációs rendszer telepítése után állította át az alapértelmezett zenelejátszót mindenki a kicsi, de univerzális és megbízható programra. A Winampot aztán 1999-ben megvette az AOL, de sajnos az óriásvállalat nem sokat kezdett vele, 2013-ban végleg nyugdíjazni akarta a márkanevet és a programot. Időközben megvette azt a Radionomy, majd több mint 4 év elteltével végre úgy döntött, hogy feltámasztja

Az öreg asztali alkalmazás október 18-án kapja meg az 5.8-as frissítését, bár ebben még nem lesz túl sok újdonság. Annál inkább lesz mindenféle friss és csodálatos funkció a Winamp 6-ban, ami jövőre, mobilra jelenik meg. A mindenes zenelejátszó a helyileg tárolt fájlok mellett a zenék streamelésével, az internetes rádiókkal és a podcastekkel is boldogul majd. Az új Winamp 6 Android és iOS rendszerre is elérhető lesz. Elvileg a népszerű streamingszolgáltatók tartalmait is elérhetjük majd ezen keresztül, de ez persze sok megállapodást igényel a fejlesztő részéről.

Jöhetnek a nosztalgikus kommentek és persze arra is kíváncsiak vagyunk, szerintetek lehet-e még 2019-ben is ugyanakkora név a Winamp, mint hőskorában!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.