Hirdetés

Sötét Messenger, lasagna-PC és képlopó app: ez volt a PC World 10 legolvasottabb tavalyi írása



|

Lehet bármit mondani 2019-ről, de az unalmas szót biztosan nem lehet rá használni. Megnéztük, mire kattintottatok a legtöbbször, tanulságos lista lett.

Hirdetés

Ha kizárólag az alapján írnánk híreket és cikkeket, hogy mik voltak a 2019-es év leginkább kattintékony anyagai a PC World Online-on, bizony bajbant lennénk. Nem lenne szó alaplapokról, grafikus kártyákról, szoftveres trükkökről, VR eszközökről vagy épp önvezető autókról, bezzeg a különféle appok éjszakai módjának bekapcsolásával, mémekkel és hülye alakú PC-kkel tele lenne az oldal.

Hirdetés

Szerencsére azért nem így megyünk tovább, szóval ugyan idén is hírt adunk mindenféle különlegességről, és lesznek pusztítóan lájkvadász anyagok, de ezeket nem mi írjuk, hanem maga az élet, mi csak a közvetítők vagyunk ugyebár. És lesz bőven RAM, alaplap, grafikus kártya, tipp, trükk, és minden, ami belefér. De most akkor lássuk a medvét, jöjjön a tavalyi év 10 legolvasottabb híre!

2019 legolvasottabb cikkei

1. Elindult a sötét Facebook Messenger

A győztes kapásból az év második napján érkezett, amikor hírt adtunk róla, hogy néhány országban már tesztelik a Messenger app sötét üzemmódját. Teljesen meglepődtünk, mennyiren szanaszét kattintották - azóta már mindenhol elérhető a dark mode, szóval kommentben meséljétek el, használjátok-e.

2. Mémlavinát indított el az iPhone 11 kamerája

A második helyezettre szeptember 12-ig kellett várni, amikor az iPhone 11 Pro érkezése után felrobbant az internet mémgyára, és a valóban... nos... khm... egyedi kinézetű hátsó kameraszigetről egy csomó vicces kép született. Össze is gyűjtöttünk egy adagot, ti pedig kattintottatok, mint a gép.

3. A Google azonnali hatállyal letiltja az Androidról a Huaweit

A bronzérmes egy valóban fontos májusi hír volt, ekkor derült ki ugyanis, hogy az Egyesült Államok és Kína közötti kereskedelmi csatározások folyományaként a Google megszakította a kereskedelmi kapcsolatot a kínai Huawei mobilgyártóval. Ez a hír ráadásul csak egy első lépcsőfok volt, azóta mindenki nyomon követhette, ahogy az összes amerikai cég hasonlóképpen cselekedett, így a Huawei mobilos léte egy ideig komolyan kérdésessé vált. Mostanra ott tartunk, hogy külön engedéllyel újra kereskedhetnek az amerikai vállalatok a Huawei-jel, de a zavaros hónapok hozományaként a kínai cég felturbózta saját operációs rendszerének fejlesztését és a Google app-ökoszisztémája helyett is saját környezetet indított, így függetlenítve magát a későbbi hasonló esetektől.

4. Csak úgy itt hagyjuk ezt a lasagna alakú PC-t, mert nem mehetünk el mellette szó nélkül

A tízes listán aztán változatos témák követik egymást, mutatjuk is sorban. A negyedik például egyáltalán nem a komoly anyagok kategóriáját bővíti, egy lasagna alakú PC-házat mutattunk, amit szanaszét kattintottatok (oké, mi is így tettünk volna a helyetekben).

5. Bekapcsolhatod a Messenger éjszakai módját, ez a kis trükk kell hozzá

Ötödikként ismét a Messenger sötét módja következett, márciusi cikkünkben egy félhivatalos trükköt mutattunk a bekapcsolására.

6. Vigyázat, minden képedet bezsákolhatja a Face App!

A hatodik helyen a Face App nevű mobilos alkalmazással kapcsolatos anyag áll: ha emlékeztek, ez volt az az app, amellyel boldog-boldogtalan Facebookra postolta saját öregített arcképét, de aztán felmerült, hogy a kis programocska nem épp tisztán kezeli a felhasználók által feltöltött fotókat.

7. Ez az ember azért született, hogy naponta százszor kirúgják

A következő versenyző egy virtuális munkatársról szól: Barry egy VR-szemüvegben látható kolléga, akit munkaügyi dolgozók képzésében használnak, rajta lehet gyakorolni, hogyan lehet valakit a lehető legkíméletesebben, de mégis határozottan kirúgni. Szegény Barry, a helyében inkább kilépnék.

8. Így néz ki a Xiaomi Bosszúállók-mobilja

Rövid hír, mégis mindenki kíváncsi volt rá, milyen a Xiaomi Redmi K20 Pro Avengers-kiadása, pedig ráadásul drága, limitált szériáról van szó. Mindenesetre a Bosszúállók nevével fémjelzett gatyagomb is népszerű, szüval kösz, Marvel.

9. Baj van: azonnal ellenőrizd, téged érint-e az eddigi legnagyobb adatszivárgás!

Aztán itt volt a Collection-1 nevű óriási adatszivárgás, amelyben nem kevesebb mint 2,7 milliárd név-jelszó páros került nyilvánosságra - remélhetően azóta mindenki ügyesen jelszót váltott, ami nem admin vagy 123456, és még jobb, ha használ valamilyen kétfaktoros megerősítési módszert.

10. Áprilistól megbénulhatnak a régi navigációs eszközök

A tízes lista utolsó helyén egy olyan februári hírt találtunk, amelyben arra figyelmeztettünk, hogy áprilistól megbolondulnak a régebbi navigációs eszközök. Ezt a GPS-rendszer időjelzésének előre tervezett nullázása okozta, ezért minden olyan navigációs eszköz, amire már nem érkezett frissítés, valóban hibásan kezdett működni.

Kíváncsian várjuk, mi lesz a hasonló listán jövőre ezen a napon. Addig pedig kommentben jöhetnek a vélemények, kinek mi volt a legérdekesebb tavalyi híre, cikke, történése a technológia csodálatos világából.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.