Hirdetés

2021-ben ezeket a kütyüket érdemes a karácsonyfa alá pakolni



|

Rettentő nehéz eligazodni az óriási kínálatban, és megtalálni a számodra (vagy szeretted számára) ideális kütyüt. Segítünk a választásban, hogy ne érjen kellemetlen csalódás.

Hirdetés

Mobiltelefonok

Az extrém, összehajtható készülékek továbbra is különcnek számítanak, még mindig a hagyományos forma hódít. Az Apple iPhone 13 család nem hozott váratlan meglepetéseket, de népszerű, és abszolút a topligában a helye. Android vonalon a Snapdragon 888 Plus a legerősebb SoC, de látványosan erősödik a MediaTek is, amelynek Dimensity chipjei kiválóan sikerültek, és olcsók. A microSD-s tárhelybővítés és a jackcsatlakozó lassan kikopnak, ám ez szerencsére kevésbé fájdalmas veszteség. Kijelzőből érdemes AMOLED-et választani, de az IPS-panelek között is akad kiváló, ráadásul már belépőszinten is terjed a 90/120 Hz-es képfrissítés. Szintén fontos a jó kameramodul, de a sok lencse ne tévesszen meg, a 2 és 5 megapixeles szenzorok inkább csak dísznek számítanak.

Üdvözítő látni, hogy a gyártók újabban versenyre keltek abban, hogy ki kínál hosszabb támogatást mobiljaihoz - ez átlagosan két teljes rendszerfrissítés és három évnyi biztonsági javítás.

Legfontosabb jellemzők

Kijelző

Az AMOLED szép képet ad, az IPS viszont magas frissítés mellett is olcsó, ráadásul fényerejével sincs gond. A topligában egyeduralkodó az OLED-technológia.

Kamerák

Az MP önmagában nem sokat jelent - fontos a lencse és az MI-képfeldolgozás is. A legtöbb gyártó ezt a modult fejleszti a legintenzívebben.

Központi chip (SoC)

A Qualcomm Snapdragon rengetegféle chipet gyárt, az idei csúcs a 888 Plus. A MediaTek Dimensity is modern és jól sikerült, az 5G viszont továbbra is feláras.

Tárhely és RAM

Már belépőszinten sem luxus a 128 GB tárhely és a 6 GB RAM, ám a felsőbb kategóriákban ezek sebessége is jelentősen nagyobb, így a telefon is gyorsabb.

Android verzió

Android 11-nél régebbi OS-sel ne vásárolj telefont. Ideális esetben legalább két nagy rendszerfrissítést kapsz mobilodhoz.

Készülékház

A műanyag olcsó, az alumínium masszív, az üveg pedig elegáns - a topkategóriában igyekeznek ötvözni az alapanyagok jó tulajdonságait.

Üzemidő, akkumulátor

Elvárható a legalább egy-másfél napos üzemidő, amihez nagy akkumulátor és takarékos SoC szükséges. A gyorstöltés 33 wattól felfelé látványos.

Termékek: 

Belépőszint: Poco X3 Pro (ár: 81 899 Ft)

Kiváló ajánlat a Xiaomitól: erős SoC, 6 GB RAM, 128 GB tárhely, 120 Hz-es IPS-kijelző és óriási akku. A 2 MP-es szenzorok nem túl jók, a borítás pedig műanyag. Kapsz teljes vízállóságot és vezeték nélküli töltést is.

Középkategória: Samsung Galaxy S20 FE (ár: 169 900 Ft)

Tavalyi készülék ugyan, de még mindig kiváló választás csodás kijelzője és fotós képességei miatt. A legolcsóbb S20-hoz is jár a példás szoftveres támogatás.

Prémium: Apple iPhone 13 (ár: 334 900 Ft)

Kívülről alig változott, de az egyik legerősebb prémium mobil ma a piacon szuper képfeldolgozóval, kijelzővel és hosszú üzemidővel, de zárt ökoszisztémával.

A cikk folytatódik, lapozz tovább!

Oldalak: 1 2 3 4 5

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.