Hirdetés

2021-ben ezeket a kütyüket érdemes a karácsonyfa alá pakolni



|

Rettentő nehéz eligazodni az óriási kínálatban, és megtalálni a számodra (vagy szeretted számára) ideális kütyüt. Segítünk a választásban, hogy ne érjen kellemetlen csalódás.

Hirdetés

Táblagépek

Kis túlzással azt is mondhatjuk, hogy tabletet ma már fillérekért lehet venni; ám a 20 ezer forint körüli csodáknak mégsem érdemes bedőlni, hiszen ezek a kütyük legtöbbször szinte semmire sem használhatók. 45-50 ezer forint környékén kezdődnek azoknak az az eszközöknek az árai, amelyekkel már komolyan érdemes foglalkozni, ám ebbe az összegbe a full HD-kijelző még mindig nem fér bele. A tabletnél is elsősorban az az érdekes, hogy mire fogod használni: ha csak filmnézésre és közösségi médiára, akkor az olcsóbb modellek is megfelelők. Ha viszont az is cél, hogy (akár billentyűzettel kiegészítve) néha notebook helyett is bevesd, akkor nemcsak a full HD felbontás, hanem a minél több memória is alapkövetelmény, de nem hátrány az sem, ha a tablet nemcsak Wi-Fi-, hanem 4G-adapterrel is rendelkezik. A kijelző esetében érdemes ragaszkodni a legalább 10 colos mérethez, ha viszont 12 col fölé mennél, akkor lehet, hogy egy hibrid notebook már jobb választás.

Legfontosabb jellemzők

Kijelző mérete

Érdemes a 10-12 colos méretű tabletek közül választani; egy 8 colos modell alig nagyobb egy telefonnál, míg 12 col felett egy hibrid laptop jobb alternatíva.

Kijelző felbontása

A 10 colos méreten mindenképpen érdemes a full HD (vagy nagyobb) felbontáshoz ragaszkodni: a filmek és a weboldalak jobb minőségben jelennek meg, és nagyobb a munkafelület is.

Rendszerchip

A nagyon olcsó típusokat részben pont a lassú rendszerchip miatt kell elkerülni. A Qualcomm és a Samsung chipekkel nehéz melléfogni, a MediaTek rendszerchipekkel viszont csak óvatosan!

RAM

Minél több a memória, annál jobb; Apple termékeknél persze emiatt nem kell aggódni, androidos tableteknél viszont érdemes a 3-4 GB-tal szerelt modelleket előnyben részesíteni.

Tárhely

A 16 GB tárhely semmire sem elég, 32 GB legyen az alsó limit, és az is csak akkor, ha van lehetőség memóriakártyás bővítésre. Ha nincs, akkor a 128 GB erősen ajánlott.

Akkumulátor

Az akkumulátor kapacitása határozza meg, hogy a tablet mennyi ideig használható egy feltöltéssel. 10 colos kijelző mellé 7-8000 mAh mindenképp előnyös.

Operációs rendszer

A tablet operációs rendszere határozza meg, hogy melyik ökoszisztémához leszünk kötve a használat során; iOS, Android, Harmony OS és Windows 10 a lehetséges opciók.

Termékek:

Belépőszint: Lenovo Tab M10 HD (ár: 52 000 Ft)

Belépőszinten a Lenovo táblagépét ajánljuk, amely üdítő színfoltként Qualcomm rendszerchipet használ a kategóriában megszokott MediaTek helyett. A tablet nem különösebben erős, kijelzője is csak HD, de tartalomfogyasztásra tökéletes. 

Középkategória: Apple iPad 9 (2021) (ár: 135 000 Ft)

Az Apple táblagépe gyors, kijelzője szinte tökéletes, az akkumulátor pedig hosszú, 10 órás üzemidőt kínál. A 64 GB-os tárhellyel nem vagyunk kibékülve (van 256 GB-os modell is), viszont plusz a rengeteg hasznos (megvásárolható) kiegészítő.

Prémium: Samsung Galaxy Tab S6 Lite (ár: 145 000 Ft)

A P610 kiváló választás azok számára, akik dolgozni is szeretnének a táblagéppel; a gyors rendszerchip mellé 4 GB RAM és 64 GB-os, bővíthető tárhely jár, ráadásul ez a modell 4G-adaptert is tartalmaz.

A cikk folytatódik, lapozz tovább!

Oldalak: 1 2 3 4 5

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.