Hirdetés

2021-ben ezeket a kütyüket érdemes a karácsonyfa alá pakolni



|

Rettentő nehéz eligazodni az óriási kínálatban, és megtalálni a számodra (vagy szeretted számára) ideális kütyüt. Segítünk a választásban, hogy ne érjen kellemetlen csalódás.

Hirdetés

Televíziók

A legjobb tévé kiválasztása még mindig nem egyszerű feladat, de a jó hír az, hogy a képminőséget illetően nagyon mellétrafálni ma már nem lehet: még a legolcsóbb alternatívák is bőven élvezhető minőséget nyújtanak, ha a neves gyártók kínálatából böngészel. A prémium kategóriát évek óta egyértelműen az OLED-tévék uralják; jó hír, hogy ehhez a kategóriához csatlakozott most már a HiSense is, ez pedig nagyobb versenyt és kedvezőbb árakat jelent. A csúcskategóriában természetesen jobb a képminőség, de hacsak nem OLED-LCD összehasonlítást végzünk, drámai eltérésekre nem kell számítani: a drágább modellek elsősorban az extrákban múlják felül az olcsóbb társakat. Így például HDR-képes panelt, több HDMI-csatlakozót, gyorsabb képfrissítési frekvenciát, valamint Ambilight funkciót kaphatunk, vagy olyan üzemmódot, amelyet direkt játékkonzolokhoz, PC-khez optimalizáltak. A folyamatos árcsökkenésnek köszönhetően ma már a 65 colos méret sem elérhetetlen.

Legfontosabb jellemzők

Paneltechnológia

Az OLED-technológia jobb feketét és kontrasztot ad, a HDR-anyagok viszont egy-egy LCD-tévén jobbak a nagyobb fényerőnek köszönhetően.

Képméret

A nagyobb ez esetben biztosan jobb: egy átlagos, akár lakótelepi nappaliban is simán elfér egy 55 colos televízió, ár-érték arányban viszont jobbak a 43-47 colos társak.

Smart funkciók

Ha a bővítési lehetőségek száma a fontos, akkor az Android TV a nyerő; ha viszont a YouTube-Netflix tengelyen mozognánk, akkor mindegyik rendszer megfelelő lehet.

Csatlakozók

Ne csak a csatlakozók számát, hanem azok elhelyezkedését (falra szereléshez előnyös, ha oldalra néz minél több belőlük) és az extrákat (verziószám, ARC, MHL) is nézzük.

HDR

A HDR-anyagok sokkal szebben mutatnak, és a Netflixnek hála a kínálat is egyre nagyobb, így a HDR funkció hasznos extra lehet.

100 Hz

A 100 Hz-es képfrissítés elsősorban sportközvetítésekhez, illetve játékokhoz fontos, ha csak filmeket nézel, akkor viszont nem annyira.

Játéküzemmód

Ha a tévét konzolra (vagy netán PC-re) is kötöd, akkor érdemes olyan készüléket választani, amelyben van játékokra optimalizált üzemmód.

Termékek: 

Belépőszint: HiSense 55A7500F (ár: 135 000 Ft)

4K felbontás, HDR10 és Dolby Vision-támogatás jellemzi ezt a tévét, amely remek dizájnja mellett azért is jó választás, mert méretéhez képest kiváló áron lehet megvásárolni.

Középkategória: Samsung QE43Q60AAUXXH (ár: 180 000 Ft)

A Samsung gondolt azokra is, akiknek nem fér el túl nagy tévé a szobájában, de ezzel együtt sem szeretnének lemondani a fontos szolgáltatásokról. A 4K mellett a HDR-t is támogatja a tévé.

Prémium: LG OLED55C12LA (ár: 390 000 Ft)

Az LG tévéje az egyik legjobb képminőséget nyújtja a teljes mezőnyben, és nem is túl drága. Ha nem játszunk, és a sport sem fontos, az 55 colos A13 akár 300 ezer forint alatt hazavihető.

Ha szeretnétek hasonló hasznos cikkeket olvasni, akkor vegyétek meg a 2021/11-es PC World magazint, amihez ajándék szoftverek és PC-s játék is jár. 

Oldalak: 1 2 3 4 5

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.