Hirdetés

2021-ben jöhetnek az AMD Radeon grafikával felszerelt Samsung Galaxy okostelefonok



|

A Samsung szerint 2021-ben érkezhetnek meg az első chipek, amelyek a Samsung és az AMD közös munkájának az eredményei.

Hirdetés

A Samsung és az AMD már júniusban bejelentették az együttműködésüket, azonban részleteket akkor még nem fedtek fel. A Samsung a második negyedéves eredményeinek értékelésekor azonban elárulta, hogy a Samsung és az AMD közös munkájából származó első chipek 2021-ben jelenhetnek meg a piacon. 

Hirdetés

Konkrétumokat nem árultak el, így nem tudni, hogy a lapkák pontosan milyen termékekbe kerülnek. Szinte biztos azonban, hogy a népszerűbb fogyasztói termékekbe, vagyis okostelefonokba, táblagépekbe és Chromebookokba építik majd be ezeket. 

Grafikus teljesítményben a Samsung nagy előnyre tehet szert az AMD-nek hála, és a gamermobilok, gamertabletek piaca is új fokozatra kapcsolhat. 

Az AMD az utóbbi időben több nagy céggel is összeállít, és licencelte a Radeon architektúrát, ennek hála pedig még több termékkategóriába jutott el. A Microsoft, a Sony, sőt, az Intel is kínál olyan termékeket, amelyeket Radeon grafika hajt. A mobilpiaci szereplés és a Samsung, mint fő partner, logikus és nagy előrelépés lehetne az AMD számára a jövőben. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.