Hirdetés

2021-ben már megszokott lesz a 125 wattos gyorstöltés



|

Több gyártó hozzáállása is elég konzervatív a gyorstöltés kapcsán, egyes kínai cégek azonban bármi áron elkápráztatnák a vásárlókat.

Hirdetés

Miközben sok szakértő rendszeresen figyelmeztet arra, hogy az egyre tempósabb gyorstöltési megoldások nem tesznek jót az akkumulátornak, addig az is elmondható, hogy egyes gyártók nem is erőltetik ezt a témát annyira. A Google, a Sony és az Apple meglehetősen konzervatívak gyorstöltés terén, és a Samsung is ide sorolható igazából (persze 1-1,5 óra alatt ezen márkák új készülékei is feltöltenek, panaszra tehát nem sok ok lehet). 

Hirdetés

Az Android Central ugyanakkor arra emlékeztet, hogy az Oppo, a Realme, a Xiaomi és a OnePlus más utat választva keresik a vásárlók kegyeit, és emiatt az 50, illetve 65 wattos töltők rövidesen a feledésbe merülnek (ilyeneket használt a Xiaomi Mi 10 Pro, a OnePlus 8T vagy Oppo Find X2 Pro, utóbbiak 40 perc alatti töltési időkkel). 

A Xiaomi a hazai piacra szánt Mi 10 Ultra 120 wattos töltőjével már utalt rá, hogy mire számíthatunk a kínai cégektől a jövőben (noha kiderült, messze nem 120 wattal tölt az adapter): 23 percesnél rövidebb töltési időre. Az Oppo 125 wattos gyorstöltője pedig a Find X3 szériával debütál majd 2021 elején, és egy 4000 mAh-s akkut kevesebb, mint 20 perc alatt teljesen fel tud tölteni. 

Mostanában úgy trükköznek egyébként, hogy két kisebb akkumulátort építenek be egy nagy helyett, és ezeket párhuzamosan, GaN technológiás töltővel táplálják. Az mindenesetre jól látszik, hogy az éjszakai töltés fogalma lassan megszűnik, és bár akkuk forradalmáról továbbra sem beszélhetünk nincs, a töltőké épp most zajlik a szemünk láttára.

A kérdés csak az, mennyire maradnak tartósak ilyen körülmények között a telepek. Ráadásul egyre több hatóság helyezi komoly nyomás alá a cégeket a termékek javíthatósága és időtállósága miatt. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.