Hirdetés

2024-ben egy AR szemüveggel is előállhat az Apple



|

Egyelőre a VR eszközt sem kaptuk meg, a hírek szerint azonban egy AR szemüveg is készülőben van.

Hirdetés

Évek óta hallunk pletykákat arról, hogy az Apple szeretne fejest ugrani az AR/VR eszközök piacába, ez azonban még nem manifesztálódott egyetlen termék formájában sem. Az almás cég VR eszközét sokan már a WWDC22-n látni szerették volna, a bejelentés azonban elmaradt, közben pedig már egy AR szemüveget is elkezdtek emlegetni egyes piaci szereplők.

A friss híreket Jeff Pu, a Haitong International Tech Research elemzője szállította, aki szerint a cupertinói cég nem csak egy prémium VR eszközön dolgozik, mellette elvileg egy AR szemüveget is készítenek.

Hirdetés

Az eszközről egyelőre semmit nem tudunk, 2019-ben azonban, mikor először szóba került az ötlet, Ming-Chi Kuo úgy képzelte el, mint az iPhone kijelzőjének egy kibővítése, ennek értelmében pedig sokkal jobban függ majd az almás mobiltól, mint egy esetleges VR headset, ami sokkal robosztusabb és önálló munkavégzésre is képes.

Jeff Pu szerint már nem is kell túl sokat várnunk arra, hogy az Apple bedobja a termékeket, az AR szemüveg szerint már 2024 második felében kézzelfoghatóvá válik. Ami még érdekesebb, hogy a jelentése szerint a nagy testvér, a VR eszköz már 2023 első felében megvásárolható lesz, miközben az Apple már most a második generáción dolgozik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.