Hirdetés

2067-ig zárt ki egy férfit az Apple iPadje



|

A férfi 3 éves gyermekének sikertelen próbálkozásai miatt az iPad táblagép 48,5 évre zárolta magát.

Hirdetés

Az iOS a biztonság érdekében minden egyes alkalommal egyre tovább tartja az iPhone és iPad készülékeket zárolva, ha helytelen jelkódot ad meg valaki. Ez nagy probléma lehet akkor, ha valakinek van egy kisgyermeke, aki sokat nyúlkál a képernyőhöz. 

Hirdetés

Evan Osnos személyesen tapasztalta ezt meg, amikor a 3 éves gyermeke végül olyan sokszor érintette meg a kijelzőt, hogy a táblagép a sikertelen próbálkozások miatt 25 536 442 percre kizárta. Ez azt jelenti, hogy nagyjából 48,5 évig, 2067 októberéig nem férhet hozzá a táblagépéhez a férfi. Feltéve, hogy akkor még emlékszik majd a jelkódra. 

Az iOS hat sikertelen próbálkozás után lezárja az eszközt, és meggátolja a további próbálkozásokat. Erre azért van szükség, mert az iOS azt feltételezi, hogy egy hacker próbál bejutni, és brute force módszerrel próbálgatja a kódokat. Hat próbálkozás után a lezárás időtartama egyre csak nő, beállítástól függően egy idő után pedig a tárolt adatok is törli a készüléket. 

Az Apple egyébként gondolt az ilyen véletlen és szerencsétlen helyzetekre, ezért ha a felhasználó egy gépre köti az iPadet, majd csatlakoztatja az iTuneshoz, akkor a tablet menthető és visszaállítható. Éppen ezért jó ötlet rendszeresen menteni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.