Hirdetés

210 W-os töltéssel és 200 megapixeles kamerával támad a Redmi új középkategóriás mobilja



|

Figyelemre méltó specifikációkkal mutatkozott be a Redmi Note 12 Discovery Edition

Hirdetés

A Redmi nevet eredetileg a Xiaomi olcsóbb készülékein ismerhette meg a világ, az ebbe a szériába tartozó modellek népszerűsége miatt azonban 2019 óta már különálló márkaként hódít a piacon, tovább cipelve az anyamárkát egyre kevésbé jellemző jó ár/érték-arány zászlaját.  

A brand legújabb nagy dobásáról, a középkategóriás Redmi Note 12-szériáról egy ideje már szivárogtak a pletykák, nemrég pedig meg is történt a hivatalos leleplezés, egy meglehetősen ütős középkategóriás modellcsaládot hozva.

Hirdetés

A kínálat csúcsát a Redmi Note 12 Discovery Edition képviseli, melynek 4300 mAh-s akkumulátorát 210W-os gyorstöltéssel pofozhatjuk vissza az életbe. A HyperCharge néven emlegetett technológiának mindössze 9 percre van szüksége a mobil teljes feltöltéséhez. Itt azonban még nem ér véget a show: a Redmi Note 12 Discovery egy 200 megapixeles hátlapi kamerát is kapott, amellyel a teljes felbontást kihasználva, vagy a fényesebb felvételek érdekében akár 12,5 és 50 megapixeles üzemmódban is fotózhatunk. A fő egységhez egy 8 megapixeles ulraszéles és egy 2 megapixeles makro lencse társult, míg az előlapon egy 16 megapixeles szenzor lövi a szelfiket.

A Discovery Edition mellett további három modellből áll a Redmi Note 12-család. A tornasor második helyén a Note 12 Pro Plust találjuk, amely már nem támogatja a 210 wattos gyorstöltést, cserébe viszont valamivel nagyobb, 5000 mAh-s akkumulátorral bír. A széria harmadik legdrágább tagja, a Note 12 Pro legfeljebb 67W-tal tölthető, és kamerából is csupán egy 50 megapixeles egység került bele. A legtöbb kompromisszumot pedig természetesen az alap Note 12 követeli, amelyben még a többiekben szolgáló MediaTek Dimensity 1080-as processzorról is le kell mondanunk a valamivel gyengébb Snapdragon 4 Gen 1 javára.

Ami viszont jó hír, hogy a teljes széria 6,67 hüvelykes, FullHD felbontású, 120 Hz-es AMOLED kijelzővel érkezik, és nem hiányzik a repertoárból a ma már egész ritka madárnak számító 3,5 mm-es jack-bemenet sem. A készülékek a Xiaomi-féle MIUI 13-as Androidot futtatják, az adatainkat pedig a mobilok oldalán elhelyezett ujjlenyomat-olvasó védi.

A termékcsalád egyelőre csak Kínában jut el a boltokba, 165 és 330 dollár közötti induló árakon. Hogy mikor kerülhet sor az európai rajtra, arról még nincs információnk. A kínai értékesítés ugyan csak október 30-án indul, de a YouTube-on már megtekinthető a Redmi Note 12 Discovery Edition kicsomagolása is:

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.