Hirdetés

25 éves a Java programnyelv



|

Egészen pontosan május 23-án volt 25 éve, hogy a Sun Microsystems bemutatta a Java programnyelvet.

Hirdetés

A Sun Microsystems egészen pontosan május 23-án, de 25 évvel ezelőtt örvendeztette meg a világot a Java programnyelvvel. Erről az InfoWorld emlékezett meg egy összeállításban, amiben megvizsgálta a Java jelenjét és jövőjét. Véleményük szerint a Java üzleti körökben továbbra is népszerű, a rivális Python és Go megoldásokkal szemben is. 

Hirdetés

Ami azt illeti, a Java a top három legnépszerűbb programnyelv közé tartozik, és eddig a hónapig egy öt éves uralommal is büszkélkedhetett a Tiobe indexén. A lista élére most a C nyelv került, vélhetően azért, mert a világjárvány alatt sokat használták orvosi felszerelésekkel kapcsolatban. 

A Java hatalmas platformként van jelen a piacon, és sokaknak ad állást. 2017-ben 9 millió fejlesztő dolgozott ezzel a nyelvvel az Oracle becslése szerint, és csak Amerikában 12 000, a programnyelvvel összefüggésben létrejött állás létezik. A Java 14 után most a JDK 15 érkezik, valamikor szeptemberben. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.