Hirdetés

27 milliárd forintnál is többért adott el hardvereket egy amerikai kriptobányász vállalat



|

A kiárusítás keretében 26200 gép talált új gazdára.

Hirdetés

Az idei év elhozta a kriptovaluták megtorpanását, szinte kivétel nélkül mindegyik fizetőegység értéke földbe állt. A Bitcoin bányászatára specializálódott cégek különösen nagyot buktak a piac összeomlásán, nem ritka az egymilliárd dollárnál is nagyobb veszteség. A kiesett pénz és az amúgy jelentősen megcsappant bevétel miatt nem meglepő, hogy áldozatokat kell hozniuk a befektetőknek és cégvezetőknek, így lehetséges, hogy egy amerikai brigád például 26 ezer bányász gépet árusított nemrég ki.

Hirdetés

A Tom's Hardware csapata szúrta ki azt a pénzügyi jelentést az Egyesült Államokból, amiben a Stronghold Digital Mining vállalat leírja, sikeresen adtak el 26200 bányászatra épített gépet, amivel 67,4 millió dollárt sikerült visszahozniuk a kasszába, csökkentve ezzel veszteségüket.

Miután a hardverek árai már visszatértek a reális értékekhez, nem valószínű, hogy vastag volt az árcédulája ezeknek az amúgy is leélt hardvereknek, ettől függetlenül okos döntésnek tűnik, hogy így próbálják meg tehermentesíteni a vállalatot.

A Stronghold Digital Mining egyébként nem számolta fel a teljes gépparkját, 16000 gépet így is megtartottak, a jövőben pedig új hardverek beszerzésén is gondolkodnak, amennyiben azok anyagilag is hatékonyan tudnak működni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.