Hirdetés

3 milliárd dollárt adna a Google az Apple-nek



|

A Google mindenképp szeretné, ha maradna az alapértelmezett keresőmotor az iOS-ben.

Hirdetés

A Bernstein arról informálta az ügyfeleit, hogy a Google hamarosan 3 milliárd amerikai dollárt fizet majd az Apple-nek azért, hogy továbbra is a cégé maradjon az alapértelmezett keresőmotor az iPhone és az iPad készülékeken. 

Hirdetés

Ez a háromszorosa annak az összegnek, amit a Google három évvel korábban fizetett az Apple-nek ugyanilyen jogcímen. Ezt az árbevételt az Apple a szolgáltatások üzletágában számolja el, ami az almás cég szerint önálló vállalatként már a Fortune 500-as listájára is felkerülhetne. Az összeg az Apple idei teljes működési nyereségének az 5 százalékát teszi ki. 

A Bernstein elemzői szerint ilyen magas licencdíjak mellett az Apple akár el is ijesztheti a Google-t. A szakértők azon tűnődnek, hol van az a pont, aminél a Google egy fillért sem hajlandó az Apple-nek fizetni, és inkább a keresője népszerűségével hozza szorult helyzetbe az Apple-t, amely nem tudna más hasonló alternatívát kínálni. 

Az alapértelmezett keresőmotor persze a Safari beállításaiban könnyedén megváltoztatható. Egy váltás mindenesetre a Google-nek sem tenne jót, ugyanis a mobilos keresésekből származó bevételeinek az 50 százalékát az iOS-es felhasználók adják. 

A Google keresője az első iPhone óta alapértelmezett az Apple-nél, és az iOS 6-ig a YouTube, valamint a Google Térkép is a része volt a rendszernek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.