Hirdetés

360 fokban forgatható, interaktív videóban nézheted meg, mit lát a Perseverance a Marson



|

Egészen elképesztő anyagot publikált a NASA a YouTube-on.

Hirdetés

A NASA's Jet Propulsion Laboratory YouTube-csatornán vált elérhető az alábbi felvétel, amit a Perseverance névre keresztelt marsjáró rögzített, leszállásának helyszínén. A Perseverance alig pár napja, február 18-án landolt a Marson, ahonnan leszállása után temérdek adatot, 23 ezer feltételt küldött el.

Közöttük volt az alábbi 360 fokos videó is, amit 20-án, két nappal a leszállás után vett fel a marsjáró. A 60 másodperces videó teljesen interaktív, bármerre forgathatjuk a kamerát, így alaposan körülnézhetünk mi magunk is a vörös bolygón. 

Hirdetés

A Perseverance összesen 23 kamerát kapott, eddig sosem látott minőségben lesz így képes visszaadni a Marson tapasztalható körülményeket. A marsjáró hangot is rögzített, ezt a NASA Soundcloud oldalán lehet meghallgatni

Az említett videó pedig itt érhető el:

Összesen egy marbéli évet tölt majd el a Perseverance azzal, hogy felfedezze, megvizsgálja leszállási helyét, ez számunkra két földi évet jelent.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.