Hirdetés

3D-mása dolgozna mostantól a szupermodell helyett



|

A technológiának köszönhetően egyszerre lehet Londonban, Párizsban és New Yorkban, miközben otthon van a gyerekeivel.

Hirdetés

A mesterséges intelligenciák fejlődésével ma már nem nehéz a valósághoz megszólalásig hasonló digitális embereket létrehozni - jó példa erre az a 19 éves, Claudia nevű lány, aki a meztelen fotóit árulja a neten, pedig valójában nem is létezik.

A hasonló technológiák azonban már kezdik elérni a divat világát is. A kilencvenes évek egyik legismertebb szupermodellje, a ma már 50 éves Eva Herzigova ugyanis azzal került most be a hírekbe, hogy róla mintázták meg a világ első digitális hasonmásának nevezett avatárt.

Hirdetés

Hasonló virtuális figurákat már korábban is létrehoztak, azonban a Herzigováról mintázott figura úgynevezett hiperreális 3D-avatárként jön majd létre, akit valószínűleg nehéz lesz majd megkülönböztetni a valóságtól.

Eva Herzigova digitális mása
Eva Herzigova digitális mása

Mostantól egyszerre lehetek majd Londonban, Párizsban, Milánóban és New Yorkban, miközben valójában otthon vagyok a gyerekeimmel

- lelkendezett Eva Herzigova.

A virtuális szupermodell valószínűleg nem sokáig lesz egyedül a szakmában: a farmerjairól ismert Levi's ugyanis már egészen konkrétan azt tervezi, hogy a következő kollekcióját nem is egy valódi modellről mintázott digitális figura, hanem egy teljes egészében mesterséges intelligencia által megalkotott, virtuális modellel reklámozza majd.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.