Hirdetés

3D-s arcfelismerésre vált a Galaxy S9



|

A hírek szerint a Samsung saját Face ID-t ad a jövő évi zászlóshajókhoz.

Hirdetés

A Samsung Galaxy S8, Galaxy S8+ és Galaxy Note 8 már most is olyan íriszszkennert használnak a zárolás feloldásához, amely nem csak biztonságos, saját tapasztalataink és más beszámolók szerint is jól működik a gyakorlatban. Természetesen a Galaxy S9 sok dologban kínál majd többet. 

Hirdetés

Az egyik érdekesség a 7 nm-es Snapdragon 845, Európában pedig az Exynos 9810 SoC lesz, valamint a - várhatóan - dupla hátlapi kamera. Egy általában megbízható forrásokból dolgozó tech blog szerint azonban a Galaxy S9 az iPhone X-ből is merítene, a Samsung megcsinálja jövő tavaszig a Face ID Galaxy S9-es verzióját. 

Az elmúlt egy évben a gyártók előszeretettel merítettek a riválisok újításaiból, és próbálták meg egy az egyben vagy kicsit más köntösben beépíteni azokat a saját termékeikbe is. 

Az arcfelismerés ugyanakkor egyáltalán nem újdonság a Samsungnak, ami azt illeti, most is képesek erre a csúcskészülékei - viszont még nem 3D-s technológiával. Az iPhone X már 3D-s megoldásra épít, és a zárolás feloldása mellett az üzenetküldéshez, matricagyártáshoz, egyebekhez is felhasználja a technológiát. A Samsung Infinity Display ugyanakkor lehetővé teszi a 3D-s kamera beépítését úgy, hogy nem kell kivágni egy részt a közel keret nélküli képernyőből. 

A szakértők szerint kisebb gondot jelenthet a Samsungnak, hogy az Apple a súlyos gyártási nehézségek ellenére a technológia fejlesztésében jóval előrébb jár. Ez viszont nem akaszthatja meg a Samsungot abban, hogy időben piacra dobja a Galaxy S9-et: a dél-koreai óriás a legutóbbi negyedévben az előzetes jóslatok szerint 13 milliárd dolláros nyereséget termelt; ebből pedig bőven elegendő erőforrást és szakembert tud finanszírozni a gyártó a fejlesztésekhez. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.