Hirdetés

4 nm-es A16 Bionic chip kerülhet az iPhone 14 mobilokba



|

Az Apple előre tervez, és a jelentések szerint már lefixálta, hogy ha minden terv szerint halad, akkor 4 nm-es A16 Bionic lapkát épít az iPhone 14 készülékeibe.

Hirdetés

Bár alapvetően még ahhoz is korán van, hogy a jövő őszre várható iPhone 13-ról menjenek a találgatások, az Apple valójában több évre előre tervez. Emiatt aztán időnként befut egy-egy jelentés arról, hogy milyenek lesznek például a 2 év múlva érkező iPhone-ok.

A TrendForce már tudni véli: az Apple azt tervezi, hogy a 2022-ben érkező iPhone 14 mobilokba 4 nm-es A16 Bionic chipet épít. 

Hirdetés

A várakozások szerint a jövő évi iPhone 13 széria a jelenlegi 5 nm-es technológia továbbfejlesztett változatára építkezik majd, ezt 5NP-nek hívják. A gyártás fejlődésével elméletileg folyamatosan nő a teljesítmény és csökken a fogyasztás, bár az üzemidő növekedése sajnos nem valami jellemző a piacon (legfeljebb ha 5000 mAh-s akkuról beszélünk). 

5 nm-es chipet okostelefonban először az Apple használt, emiatt aztán nagy esély van rá, hogy az újabb technológiáknál is első lehet a cég. Mivel pedig hosszú évek óta házon belül tervezik a szoftvert és a hardvert is, ezért ezek összehangolása általában remek eredményt hoz, ami pedig egyre nagyobb fejfájást okoz az androidos gyártóknak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.