Hirdetés

400 milliárd dolláros hibát követett el Bill Gates, amikor utat engedett az Androidnak



|

Bill Gates szerint 400 milliárd dollárt ér ma az androidos platform, és mindez a Microsofté lenne, ha nem követték volna el minden idők egyik legnagyobb hibáját.

Hirdetés

Bill Gates 1975-ben alapította meg Paul Allennel a Microsoftot, a többi pedig már történelem. A Village Global kockázati tőkebefektető nemrég egy külön eseményt rendezett, amelyen Bill Gates is beszélt, és elárulta, hogy van egy dolog, ami a mai napig zavarja: az, hogy utat engedtek a Google-nek az Android fejlesztésében. Ezt minden idők egyik legnagyobb hibájaként emlegeti. 

Hirdetés

Gates az Androidot a "szabványos nem-Apple telefonos platformként" jellemezte, és szerinte természetes lett volna, hogy ezt a címet a Microsoft hódítsa el. Ilyen platform pedig csak egy lehet, mondta. 

Bill Gates 400 milliárd dollárra becsülte az androidos platform értékét (ami ma a Microsoft kezében lehetne), és azt mondta, hogy egy nagyon fontos dolgot elbaltáztak. A Windows Mobile ugyanis évekkel az Android fejlesztése előtt már okostelefonokon / PDA-telefonokon futott, Steve Ballmer reakciója az iPhone-bemutatóra pedig egyenlő volt azzal, hogy kihagyta története egyik nagy lehetőségét a Microsoft. 

Ballmer akkoriban úgy gondolta, hogy az iPhone nem tetszik majd az üzleti szférának, mert nincs billentyűzete, ellenben a Microsoftnak van stratégiája és nagyszerű Windows Mobile-alapú eszközei. Eközben azonban a Google és Andy Rubin akkori csapata gyorsan megfordították az addigi terveiket, és érintős mobilokra kezdték el fejleszteni az Androidot. Ballmer 2016. novemberében beismerte, hogy hibázott. 

A Windows Phone platform egyébként 2010. januárjában váltotta le a Windows Mobile-t, és bár a Nokia Lumia mobilokon remekül működött, az appfejlesztők támogatását nem élvezte. A Microsoft a Nokia 7 milliárdot érő felvásárlásával igyekezett segíteni a helyzeten 2013-ban, de a saját Lumia eszközeit sem igazán vitték. Idén végül bejelentették, hogy a Windows 10 Mobile támogatása december 10-én végleg megszűnik, és mindenkinek ideje iOS-re vagy Androidra váltania. Ez utóbbi mobil operációs rendszer a világpiac 85 százalékát uralja jelenleg. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.