Hirdetés

4G-hálóztot épít a Holdon a Nokia



|

Több millió dollárt kapott a NASA-tól a Nokia arra, hogy LTE-hálózatot vigyen a Holdra.

Hirdetés

A Nokia már többször is dolgozott olyan megoldásokon, amelyek a Holdra vinnének fejlettebb technológiát. Most pedig kapott is a cég a NASA-tól 14,1 millió dollárt, hogy megvalósítsa a terveit. A projekt keretében 4G-s hálózatot építenek a Holdon, és ez csak egy része azoknak a szerződéseknek, amelyeket a NASA a Holddal kapcsolatos missziók keretében köt. 

Hirdetés

Ezúttal nagyjából 370 millió dollárt köt az amerikai űrkutatási hivatal a külső partnerekkel létrejött megállapodásokra abból a célból, az űrhajósok 2028-ra otthonosan érezzék magukat a Holdon. A 4G-hálózattól azt remélik, hogy nagyobb távolságban is él majd a kommunikáció az égitest felszínén, továbbá megbízhatóbban és gyorsabban fog működni, mint jelenleg. 

Mindennek hála a leszállóegységek, roverek és űrhajósok közötti kommunikáció is javulhat. A Nokia első lépésben a meglévő technológiát elemzi, és próbálja meg felfejleszteni. Kritikusok szerint a sikerre nincs garancia, a Nokia 2019-es, holdutazással összefüggő tervei sem jöttek össze, a vállalat egyik partnere a projektben pedig már csődbe is ment. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.