Hirdetés

5 éves mélyponton az iPhone-vásárlók



|

A UBS elemzői szerint jóval kevesebben akarnak új iPhone-t Amerikában, mint az elmúlt években. Kínában történelmi mélypontot emlegetnek.

Hirdetés

Az elmúlt hetek jelentéseiből kiderült, hogy az Apple többször is csökkentette a 2018-as iPhone-ok megrendeléseit a vártnál alacsonyabb kereslet miatt. A beszállítók pedig jóval alacsonyabb árbevételekre számítanak mindezek miatt. A CNBC szerint a svájci UBS megerősítette, hogy a fogyasztók tényleg nem érdeklődnek már annyira az iPhone-ok iránt, mint az elmúlt években. 

Hirdetés

A UBS legfrissebb kutatása rávilágított, hogy Amerikában 5 éves mélyponton van a fogyasztók iPhone-vásárlási szándéka. A helyzet nem csak Amerikában ilyen, de Kínában már történelmi mélypontot is emlegetnek az elemzők. 

A felmérések szerint a megkérdezettek 18 százaléka tervez új iPhone-t vásárolni a következő egy évben, Amerikában. Ez 3 százalékkal kevesebb, mint tavaly. Kínában az érték 23 százalékra mérséklődött a tavalyi 29-ről. Összesen 6900 fogyasztót kérdeztek meg, öt országból.

A UBS szerint a befektetők várakozásai is csökkentek. A Rosenblatt Securities ezzel párhuzamosan csökkentette az iPhone-eladásokra vonatkozó előrejelzéseit, az elmúlt két hónapban már másodszor. Ez a cég irányozta elő a Wall Streeten a legalacsonyabb számokat, de a vállalat szerint hamarosan a többiek is követik őket (a HSBC közben leminősítette az Apple részvényeit). Az Apple tőzsdei árfolyamának mindez persze nem tett jót. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.