Hirdetés

5 millió fontos képet digitalizál a Google és a mesterséges intelligenciája



|

5 millió történelmileg is fontos jelentőséggel bíró kép digitalizálásában segít a The New York Timesnak a Google.

Hirdetés

A The New York Times az egyik irodájának pincéjében körülbelül 5-7 millió fotót tárol, illetve a kapcsolódó információkat is, hogy ezek mikor jelentek meg, és miért. A tekintélyes múltú lapnak most a Google segít a hatalmas kollekció digitalizálásában. 

Hirdetés

A hullaházként emlegetett területen olyan képeket tárolnak, amelyek többek között a 19. században készültek, és a világon sehol máshol nincsenek meg. A kollekciót igazi kincsnek tartják, nem csak a lap számára, hanem egyébként is: több mint egy évszázad globális eseményeit dolgozza fel. 

A Google éppen ezért segíti a digitalizálást, méghozzá gépi látással. A kézzel és írógéppel megírt jegyzeteket is digitalizálják a képek mellett, illetve a kapcsolódó információkat, helyszíneket és dátumokat is kategorizálják. A Google még az objektumfelismerő eszközöket is beveti, hogy még több információt szedjen ki a képekből, és azok még könnyebben kereshetőek, használhatóak legyenek. 

Sajnos a nyilvánosság számára nem lesznek hozzáférhetőek ezek a tartalmak, ugyanakkor mindenképp nagy dolog, hogy a történelem egy részét már gazdagon hozzáférhető módon, mesterséges intelligenciával sikerül digitalizálni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.