Hirdetés

5 monitor, amit kifejezetten akkor válassz, ha játékhoz kell



|

Sokat játszol, és szeretnél végre egy olyan monitort, amely minden tekintetben megfelel az elvárásoknak? Van egy jó hírünk: rengeteg jelölt elérhető.

Hirdetés

Nem titok, hogy a monitorokat (is) a játékok állítják az egyik legnagyobb próbatétel elé. Ha kifejezetten erre a célra vásárolsz új kijelzőt, érdemes pár szempontot kiemelten figyelembe venned.

Az első a felbontás. A full HD részletesség ma már alap, viszont sokkal jobb élményben lehet részed akkor, ha QHD-s vagy 4K-s monitort használsz. Sőt, érdemes játszani a képaránnyal is: rengeteg olyan játék van, amely a 21:9-es vagy 32:9-es képarányból is tud profitálni. A monitor mérete 16:9-es képarány esetén 27 col körül optimális, ha 21:9-es képátló mellett teszed le a voksod, akkor pedig 34 col a legjellemzőbb - ezeknél a méreteknél a pixelek még nem látszódnak, de persze szükség van arra is, hogy kellő távolságra, 80-100 cm-re ülj a monitortól.

A képfrissítési frekvencia esetében általános szabály, hogy a nagyobb érték jobb - de csak bizonyos határig. A gyors mozgások megjelenítésekor és az input lag csökkentésében is segít, ha 60 Hz helyett legalább 100 Hz-et tud a monitor, de még jobb a 120 vagy az akár 240 Hz-es érték. E fölé azonban nem éri meg menni, nincs az a videokártya, amely meg tudna hajtani egy-egy modern címet ennél nagyobb sebességgel. A képfrissítési frekvencia esetében figyelj arra is, hogy a monitor támogassa az adaptív képfrissítési frekvenciát. A válaszidő legyen 5 ms vagy alacsonyabb, a színkezelés terén pedig érdemes a legalább 8 bit/színre képes kijelzőkhöz ragaszkodni.

Gyere, és legyél te is PCW Max tag!

Olvasd tovább minden cikkünket és élvezd a tagoknak járó extra kedvezményeket egész hónapban akár egy pizzaszelet áráért!

Kipróbálom
Már előfizető vagyok, bejelentkezem
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.