Hirdetés

5 nagyszerű trükk a Samsung Galaxy Note 8-hoz



|

Mutatunk néhány olyan funkciót és extrát, amelyek praktikusak lehetnek a mindennapok során - és a Galaxy S8, Galaxy S8+ modelleken is működnek.

Hirdetés

A Samsung Galaxy S8, Galaxy S8+ és Galaxy Note 8 készülékek nem csak a modern hardver, tetszetős forma, remek kamera és a trendi Samsung Experience UI miatt népszerűek, hanem azért is kedveltek, mert gyakorlatilag mindenre kínálnak megoldást, és bármilyen funkció vagy ötlet is jut eszünkbe, ezek az eszközök szinte biztos tudják. Mutatunk is öt praktikusat. 

Hirdetés

Home gomb, bárhol, bármikor

Bár ezek a készülékek már nem rendelkeznek fizikai home gombbal, a virtuális navigációs sáv home gombja több szempontból is praktikus. Egyrészt ha kell, elrejtőzik, másrészt teret ad a közel keret nélküli kijelzőnek. Még jobb, hogy nyomásérzékeny, emiatt aztán bárhol, bármikor lenyomhatjuk a szokásosnál picit erősebben ezt a területet, a készülékek reagálnak rá, még zárolt kijelzőnél is. 

Alkalmazásgomb is van

Az idei évben már nem volt trendi dolog az alkalmazások menü, amelyik gyártó tehette, elrejtette. Persze van, aki szeretné, ha az alkalmazásmenü gombja még mindig ott lenne a főképernyőn. A Samsung gondolt erre az eshetőségre, ezért a gombot visszahozhatjuk. Ehhez csak a [Beállítások > Kijelző > Kezdőképernyő > Alkalmazások gomb] menübe kell ellátogatnunk, és átállítanunk a kapcsolót. 

Személyre szabott hangzás

Egyes gyártók a füleinkre szabottan próbálják meg alakítani az okostelefonjaik hangzását, ez körülbelül 1 éve lett trend. Van aki ezt jobban hirdeti, van aki kevésbé. A Samsung már a Galaxy S7 modellen is elérhetővé tette ezt az opciót, ami természetesen az idei modellekről sem hiányzik. Irány a [Beállítások > Hangok és rezgés > Hangminőség és effektek], majd lehet tekergetni. 

Eszközök kéznél, azonnal

A lekerekített szélű kijelző oldaláról előhúzható Edge panel rengeteg hasznos extrát és funkciót tartogat. Az egyik legpraktikusabb talán a gyors eszközök panel, amely iránytűt, vonalzót és zseblámpát tartogat. Ez utóbbinál a fény intenzitását is megadhatjuk, illetve automatikus SOS-jeleket is küldhetünk. A vonalzó funkció pedig a kijelző képességeit kiaknázva nyújt 11,5 centis vonalzós segítséget. 

A navigációs sáv elrejtése

A virtuális navigációs sáv magától elrejtőzik bizonyos teljes képernyős appokban, hogy jobban élvezhessük a 18,5:9-es képarányú Infinity Super AMOLED kijelzőt. Amennyiben gyakrabban szeretnénk eltüntetni ezt a sávot, akkor menjünk a [Beállítások > Kijelző > Navigációs sáv > Gomb mutatása és elrejtése] kapcsolóra, és aktiváljuk. Ezután egy apró pont lesz a sáv bal oldalán, amit duplán megérintve azonnal eltűnik a navigációs sáv. Alulról fölfelé simítva persze ismét előjön, ha kell, a pont kétszer megérintve pedig rögzíti is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.