Hirdetés

5 optimalizáló szoftver, amitől fellélegzik a PC-d



|

Tele van a piac kamutermékkel és konkrétan károkat okozó alkalmazásokkal; mutatunk ötöt, amivel nem foghatsz mellé!

Hirdetés

Szeretjük megkönnyíteni olvasóink életét szoftveres toplistákkal, és hisszük, hogy közszolgálati feladatot teljesítünk ezzel, de ez a mostani cikk a szokásosnál is fontosabb. Nem csak azért, mert listázzuk, hogy szerintünk milyen PC-optimalizáló csomagokat érdemes bevetni a teljesítmény érdekében, hanem azért, mert ezzel azt is üzenjük:

Ha ezeket használod, biztos nem lesz baja a PC-dnek, vagy neked.

Az optimalizáló szoftverek ellenőrizetlen letöltögetése ugyanis komoly veszélyeket rejt. A csalók előszeretettel ígérnek fűt-fát az interneten jóhiszeműen böngésző felhasználóknak, akik - el nem ítélhető módon - nem feltétlenül tudják, mik a gyanús jelek, amelyeket látva el kell kerülni a "túl jó, hogy igaz legyen" megoldásokat. A szoftverekbe pedig, amelyek saját bevallásuk szerint megsokszorozzák a gép sebességét két kattintással, virusokat rejtenek, ennek eredménye jó esetben kéretlen reklámok tömkelege, rosszabb esetben ellopott, érzékeny adatok, a fájljainkat túszul ejtő, pénzt követelő ransomware-ekről nem is beszélve. Mi is meglepődtünk például, hogy ez még dívik, de körbenézve kiderült, hogy a mai napig ígérnek olyat (gyakran kész honlapokkal, reklámokkal, kamu felhasználói értékelésekkel megtámogatott) alkalmazások, hogy ingyen memóriát "töltenek le" a számítógépre. A legijesztőbb, hogy nyilvánvalóan azért alkalmazzák ezt az ósdi trükköt, mert beválik.

Gyere, és legyél te is PCW Max tag!

Olvasd tovább minden cikkünket és élvezd a tagoknak járó extra kedvezményeket egész hónapban akár egy pizzaszelet áráért!

Kipróbálom
Már előfizető vagyok, bejelentkezem
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.