Hirdetés

50 millió okostelefon ragadt be a Samsungnál az alacsony kereslet miatt



|

Elsősorban a középkategóriás, A-szériás mobilok maradtak a raktárakban.

Hirdetés

Érdekes időket élünk: azok a készülékek, hardverek, amikből sokat tudnak gyártani, senkinek nem kellenek, miközben a legkelendőbb modellekből a félvezetőhiány miatt nem tud elég forgalomba kerülni. Emellett a gazdasági helyzet sem olyan, amiben mindenki megengedheti magának, hogy új eszközt vegyen; akik még nem érzik az óriási mértékű infláció, a nyers- és üzemanyagárak növekedésének terheit, elkezdtek a még keményebb kihívásokra készülni.

Az Apple és a Samsung is arra számít, hogy a korábban vártnál rosszabb évet zár.

Hirdetés

Egy Dél-Koreából származó jelentés szerint utóbbi gyártó ráadásul amiatt is bajban van, hogy 50 millió el nem adott készülék áll a raktáraiban. Állítólag ezek többsége a középkategóriát célzó A-szériához tartozik, nem elég csábítóak ahhoz, hogy a vásárlók ezek mellett döntsenek.

A Samsung 270 millió készülék leszállítását tervezi. Az év elején még havi 20 milliót gyártatott, de májusban a felére vette le a berendelt mennyiséget, és partnereitől sem kér annyi alkatrészt, mint azelőtt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.