Hirdetés

5+1 tipp ahhoz, hogyan vásárolj új tévét olcsón



|

Sokakat összezavarhat a tévés piac óriási kínálata, de ha pontosan tudod, milyen funkciók fontosak számodra, könnyen megtalálhatod azt a modellt, amit neked találtak ki. Íme pár tipp ahhoz, hogy sikerrel járj.

Hirdetés

A koronavírus és a kijárási korlátozások időszakában, és a második járvány-hullám érkezésével kapcsolatos híreket hallva teljesen érhető, ha nő a kereslet a televíziók iránt. Mivel sok időt töltünk otthon, és egy csomó egyéb szórakozási forma nem elérhető, mostanában jó páran döntenek úgy, hogy régi készüléküket újabb, nagyobb, többet tudó tévére cserélik.

Hirdetés

Ha te is azok között vagy, akik mostanában keresnek új televíziót, viszont mostanában pont a járványhelyzet miatti gazdasági nehézségek közepette nem szeretnél sokat költeni, értelemszerűen olcsóbb modelleket keresel - de van olyan, amelynek az ára mellett az egyéb tulajdonságai is kedvezőek? Ebben segítünk az alábbi tippjeinkkel.

1. Inkább kerüld a használt modelleket!

Bár az ár tekintetében jó ötlet lehet apróhirdetési oldalakon keresgélni, itt több téren is kellemetlen tapasztalatokat szerezhetsz. Hiszen nem tudhatod, hogyan és mióta használták eredeti tulajdonosai, és ha ezek után nálad lesz valami gond a készülékekkel, már garanciát sem tudsz érvényesíteni.

2. Mégis használt? Akkor csak személyesen!

Ha a fentiek ellenére annyira meggyőz egy apróhirdetés, hogy mégis használt tévé mellett döntesz, mindenképpen kérj személyes átvételt, valamint lehetőséget a mindenre kiterjedő kipróbálásra. Ekkor nézd meg működés közben a készüléket, próbálgasd az összes funkcióját, eközben pedig ellenőrizd a külső állapotát, a csatlakozók és egyéb látható alkatrészek "egészségét". Persze még így is simán előfordulhat, hogy valamilyen belső, nem látható probléma adódik, ezért ha nem az évszázad üzletét találtad meg, inkább mégis maradj az új készülékeknél.

3. A csomagolássérült is lehet egészséges

Érdemes körbenézni a webáruházakban olyan televíziók után, amelyeknek szállítás közben megsérült a csomagolása, esetleg kibontották a dobozt a boltban, de magát a tévét nem használták. A külső problémák ellenére a készülék teljesen új és makulátlan állapotú, viszont ilyenkor el lehet érni egész jóféle kedvezményeket. Ilyenkor ráadásul minden új termékhez hasonlóan teljeskörű garancia jár, valamint 14 napon belül élhetünk a termékvisszaküldés lehetőségével.

4. Lehet, hogy trükközni sem kell

Manapság már olyan széles az olcsóbb televíziók választéka, hogy sokszor egyáltalán nem is érdemes használt, vagy újracsomagolt eszközökben gondolkodni. Keress rá az online áruházakban úgy a televíziókra, hogy beállítod az ár szerinti szűrést, így a pénztárcádnak megfelelő találatok közül válogathatsz. Az eMAG kínálatában például nem csak azt adhatod meg, hogy növekvő ársorrendben mutassa az elérhető televíziókat a webshop rendszere, de beállíthatsz alsó és felső árhatárokat, amelyekkel szűkítheted is a téged érdeklő termékek körét.

5. Szűrj a szűrésen belül!

Ha megvan a keresett árkategória, hozzáadhatsz további szűrőfeltételeket is a kereséshez, hogy ne kelljen minden megjelenő modellt egyenként végigböngészned. Megadhatod például a keresett modellek képátlóját (ezt az eMAG esetében a 80 cm alatti, 80-01 cm, 82-110 cm, 111-125 cm, valamint 125 cm feletti tartományokra állíthatod be), de szűrhetsz a megjelenítési technológiák és egyéb funkciók alapján is (Wi-Fi, okostévé, full HD, 4K és így tovább).

+1. Öreg tévé nem vén tévé

Bár manapság hajlamosak sokan úgy gondolni, hogy csak a legújabb modellek az igaziak, egy néhány éve kiadott, de azóta is forgalmazott típus ugyanolyan jó választás lehet a technológiát és funkcionalitást tekintve, miközben a gyártók ezek árait szép lassan csökkentik. Tehát ha nem ragaszkodsz ahhoz, hogy feltétlenül 2020-as kiadású televíziód legyen, kifejezetten olcsón beszerezhetsz tavalyi, vagy néhány éve megjelent típusokat. Ezekből akár eggyel komolyabb modelleket is megvásárolhatsz olyan áron, amiért a legújabbak közül csak szerényebb képességűre futná a pénzedből.

Még a legnagyobb gyártók, mint a Samsung, az LG vagy a Philips is lassan csökkentik a korábbi televízióik árait, szóval érdemes erre is figyelni, mert kifejezetten jó vételre bukkanhatsz. Jelenleg például az LG és a Sharp 108 centis okostévéit lehet nagyon jó áron megtalálni, de ha nem ragaszkodsz feltétlenül ezekhez a márkanevekhez, a Star-Light, az Allview vagy a Horizon, 108 cm átlós modelljeire ezeknél is alacsonyabb áron csaphatsz le. Ezeket az olcsóbb modelleket megtalálod az emag.hu weboldalán!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.