Hirdetés

5G-vel, szögletes dizájnnal, töltő nélkül érkeznek az iPhone 12-k



|

Az Apple hivatalosan is leleplezte az iPhone 12 családot, ami visszanyúl az iPhone 5-féle kialakításhoz, de nem ez a legérdekesebb a négy új készülékkel kapcsolatban.

Hirdetés

Ha nem számoljuk az első iPhone SE-t, azt láthatjuk, hogy az Apple az iPhone 6 óta hasonló, lekerekített dizájnt használ. Ennek nem volt különösebb hátránya azon túl, hogy nem állíthattuk oldalukra a készülékeket, de sokan hiányolták az iPhone 4-gyel bevezetett, majd az 5-tel tökéletesített dizájnt. Ők örülhetnek legjobban az iPhone 12-eseknek.

Ahogy az már korábban kiszivárgott, a családba négy készülék tartozik, és mindegyik támogatja az 5G-t (intelligens módon váltogatnak 4G és 5G között, hogy kíméljék az akksit), amivel 3,5-4 Gbps-os letöltési sebesség érhető el. Super Retina XDR OLED kijelzőt használnak, melyet Ceramic Shield bevonat véd - állítólag négyszer ellenállóbb, mint bármely, most a piacon lévő okostelefonos kijelző. Támogatják a Dolby Visiont és a HDR 10-et is, IP68-as besorolásuk miatt pedig akár 30 percig is bírják 6 méter mélyen - nyilván meg sem kottyan nekik, ha rájuk borítjuk az üdítőt. 

A dobozokból kimarad mind a töltő, mind a fülhallgató, csak egy USB-C-lightning kábel kerül a készülék mellé, amivel jelentősen csökken a cég környezetre gyakorolt negatív hatása - olyan, mintha 450 ezer autó tűnne el az utakról.

Hirdetés

A legolcsóbb modell az iPhone 8-nál alapvetően kisebb és könnyebb, de képernyőméretét tekintve nagyobb, 5,4"-es iPhone 12 mini. Az 5nm-es technológiával készült A14 Bionic chip hajtja, melynek hatmagos CPU-ja 50%-kal gyorsabb bármely más okostelefonénál, és ugyanez igaz a négymagos GPU-jára is. Hátulra egy széles és egy ultraszéles lencse kerül, mindkettővel használható a Night Mode. Aluminium külsővel, öt színben lesz elérhető, november 13-ától, 299 990 Ft-os indulóárral.

Egy szinttel feljebb van az iPhone 12, ami belsejét (és külsejét) tekintve megegyezik a minivel, de 6,1"-es a kijelzője. Annyi még a különbség, hogy a 12MP-es, széles látószögű, hét komponensből álló hátlapi kamerának nagyobb a rekesze, és 27%-kal jobban teljesít gyenge fényviszonyok között, akár fotóról, akár videóról van szó. Ez már október 23-án megjelenik, október 16-ától lehet előrendelni, a 64 GB-os változat 349 990 Ft-ba kerül.

Az iPhone 12 Pro és iPhone Pro Max a két csúcskészülék. Előbbi 6,1" hüvelykes, utóbbi, 6,7"-es, tehát mindkettő nagyobb egy kicsivel, mint az iPhone 11 Pro és Pro Max. Rozsdamentes acél a burkolatuk, és grafit, ezüst, arany, valamint óceánkék színekben lehet majd kapniőket. Itt is egy 12MP-es széles látószögű (f/1.6-os), illetve egy ultraszéles lencse dolgozik, de ezeket kiegészíti egy 52 mm-es (Pro Max esetében 65 mm-es) telefotós is, ami 4x-es optikai zoomra képes (a Pro Max 5x-ösre), továbbá 87%-kal jobb gyenge fények esetén. Támogatják az Apple ProRAW-t, hogy még szebb képeket szerkeszthessünk, valamint tartalmaznak egy LiDAR scannert az AR-élmény fokozásához. A Pro október 23-án jön, a Pro Max november 13-án, előbbi 439 990 Ft-os, utóbbi 479 990 Ft-os indulóárral, 128 GB-os minimum tárhellyel.

A korábban a MacBookok mágneses töltőinél használt MagSafe elnevezést újra előhozták. Az iPhone 12-kbe kerül egy mágnes, amivel könnyen csatlakoztathatunk töltőket, tokokat, autós tartókat, illetve az összehajtható, könnyen hordozható MagSafe Duo töltővel egyszerre tölthetjük telefonunkat és okosóránkat.

Bár az iPhone 11 Pro és Pro Max kikerült a kínálatból, az iPhone 11 továbbra is elérhető, ráadásul 20 ezer forinttal olcsóbban, 259 990 Ft-tól. Az iPhone XR is marad, ezt 219 990 Ft-tól lehet elvinni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.