Hirdetés

6,8 millió Facebook-felhasználó fotói szivároghattak ki



|

Egy API-hiba miatt a harmadik féltől származó appok 6,8 millió felhasználó privát fotóihoz férhettek hozzá.

Hirdetés

Azt hihetnénk, hogy az idei év sorozatos és óriási botrányai után a Facebook összekapta magát, és végre tiszteli, valamint megvédi a felhasználói magánszféráját. Aztán megint történik valami, ami kiborítja a közösségi oldal használóit (vagy legalábbis egy részüket). 

Hirdetés

Tomer Bar, a Facebook mérnöki részlegét vezető igazgatója a napokban elárulta, hogy a csapatuk felfedezett egy API-hibát, ami miatt a harmadik féltől származó appok fejlesztői hozzáférhettek azoknak az embereknek a privát képeihez, akik a Facebook Logint használták és engedélyt adtak a külsős appokhoz a fotók elérésére. 

A Facebook Logint egyes appok arra használják, hogy a felhasználók gyorsan hitelesíthessék a személyazonosságukat a facebookos felhasználónevük és jelszavuk használatával, gombnyomásra. 

A Facebook mostanra javította a hibát, de az appok tulajdonosai a szokásosnál több fotóhoz férhettek hozzá szeptember 13. és 25. között. Összesen 1500 appot és 876 fejlesztőt érintett ez a hiba. Azt senki sem tudja, hogy az érintett privát fotókat kik nézték meg, illetve egyáltalán megnézte-e azokat bárki is. 

A közösségi óriás elnézést kért, és olyan eszközöket ígért a fejlesztőknek, amelyekkel megtudhatják, hogy mely felhasználóikat érinti a hiba. A fotók törlésében a Facebook is segít majd a fejlesztőknek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.