Hirdetés

6 vírusnak hála több mint 1 millió dollárt ért ez a roncs laptop



|

1 345 000 dollárért adtak el egy 2008-as laptopot, amire a világ legismertebb kártevői közül hatot is rátöltöttek.

Hirdetés

Ha valaki úgy dönt, hogy valamiért egy több mint 10 éves laptopot akar venni, akkor dollárban számolva kevesebb mint 100-ért is kap ilyesmit. Vannak persze kivételek, ritkaságok. Ilyen például az a 2008-as, 10,2 hüvelykes, kék, Windows XP SP3-at futtató Samsung NC10-14GB netbook, amit 1 345 000 dollárért tényleg megvásárolt valaki. 

Hirdetés

Miért volt ilyen értékes ez a roncsnak számító laptop? A világ leghíresebb kártevőiből hatot is telepítettek rá. Ez a hat malware együtt több mint 95 milliárd dolláros kárt okozott az elmúlt néhány év során. 

A vírusok között ott volt az ILOVEYOU, amely e-mailben és fájlmegosztással terjed, egy hét alatt 5,5 milliárd, összesen 15 milliárd dolláros kárt okozott. A MyDoom egy orosz, e-mailekkel terjedő kártevő, 38 milliárdos kárt okozott. A SoBig pedig 37 milliárdosat. A WannaCry már egy zsarolóvírus, ami világszerte több mint 200 000 gépre került rá, majd 4 milliárd dollár kárt okozva. A DarkTequila Latin-Amerikában lopott adatokat, a BlackEnergy pedig Ukrajnában okozott komoly károkat. 

A laptop sokakat érdekelt, ugyanis a győztes 1 345 000 dolláros licit előtt valaki 1 millió dollárt ajánlott ajánlott érte - tehát többen is hajlandóak lettek volna egy vagyont adni érte. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.