Hirdetés

600 000 euróra büntették a Google-t a belgák



|

Nem volt hajlandó hivatkozásokat törölni egy magas beosztású belga állampolgárról a Google, ezért kapta a büntetést.

Hirdetés

A belga adatvédelmi hatóság 600 000 euróra büntette meg a Google-t, amiért az nem volt hajlandó együttműködni a felejtésre való jogot taglaló törvénynek megfelelően. Konkrétan nem törölt hivatkozásokat, amelyek egy magas beosztású, de meg nem nevezett belga állampolgárra utalnak. Az illető azt kérte a Google-től, hogy töröljön bizonyos róla szóló cikkekre mutató linkeket. Ezek zaklatással és politikai ügyekkel kapcsolatos jelentések voltak, amelyek szerinte nem igazak. 

Hirdetés

2014-ben az EU bírósága kimondta, hogy az EU-s állampolgároknak joga van arra kérni a keresőket, hogy töröljenek linkeket, amelyek olyan oldalakra vagy cikkekre mutatnak, amelyek nekik ártó, pontatlan vagy elavult információkat tartalmaznak. Ezt emlegetik csak "a felejtés jogaként". A kérésnek ugyanakkor nem kell eleget tenni, ha az információ pontos vagy közérdekű. 

A belga hatóságok szerint a cikkek állításait nem bizonyították, azok régiek is, és gondokat okoznak majd a sértett számára. A Google nem ért egyet, és fellebbez a döntés ellen. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.