Hirdetés

610 millió dollárnyi kriptovalutát lopott, de több mint felét visszaadta a cégnek egy hacker



|

Váratlan fordulatot vett az egy óriási volumenű kriptovaluta-lopás, és könnyen lehet, hogy még nincs vége a történetnek.

Hirdetés

Néhány nappal ezelőtt, augusztus 10-én komoly támadás érte a különböző blockchain tranzakciókkal foglalkozó Poly Network hálózatát, ugyanis közel 610 millió dollár, vagyis nagyjából 184 milliárd forint értékben tulajdonítottak el kriptovalutát a vállalattól. A cég nyílt levélben reagált történtekre, és arra kérte a támadót, hogy szolgáltassa vissza, amit elvett, mert az rekordnak számító összeg miatt nagyon komolyan fogják venni az ügyet a bűnüldöző szervezetek.

Alighanem kevesen számítottak volna erre, de az elkövető nemrégiben reagált, és ígérete szerint visszaszolgáltatja az összeget, mivel a lopás célja elmondása szerint nem a vagyonszerzés volt.

Hirdetés

A hacker a BBC beszámolója alapján már a zsákmány felét visszajuttatta a Poly Networknek Ethereum, BSC és Polygon formájában. A cég a hivatalos Twitter-oldalán folyamatosan tájékoztatja a nyilvánosságot a fejleményekről, eszerint már 342 millió dollárt visszakapott.

Nem tudni pontosan, hogy igazából mi állhatott a támadás hátterében, és egyelőre az sem ismert, hogy egyetlen személy vagy egy hackercsoport követte el a bűncselekményt. Egyesek szerint etikus hackerek lehetnek a támadók, viszont jelenleg még mindig 268 millió dollár értékű lopott kriptovalutával rendelkeznek, és erősen kérdéses a támadás jó szándéka.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.