Hirdetés

Legalább 6,5 millió terabyte-nyi flashmemóriát kénytelen kidobni a Western Digital



|

Egy hatalmas baki miatt rengeteg chip végezte selejtként, a malőr újabb készlethiányokat és áremelkedést okozhat.

Hirdetés

A flashmemóriák forradalmával az emberiség tárhelygondjai is megoldódtak, a gyors és kényelemes technológia pendrive-ok, memóriakártyák okostelefonok és számítógépek millióiban teljesít szolgálatot. Ezért aztán rengeteg termék gyártásába zavarhat be, hogy két iparági óriásnál több millió terabyte-nyi flashmemória veszett kárba.

A Western Digital és partnere, a Kioxia a napokban jelentették be, hogy a chipjeikbe került szennyezett alapanyagok miatt óriási selejtezésre kényszerültek. Konkrét számot csak a WD részéről tudunk, náluk "legalább" 6,5 exabyte-nyi, vagyis 6,5 millió terabyte-nyi tárhely végezte a kukában.

Hirdetés

A Wells Fargo elemzőcég egyik szakértője szerint viszont a Kioxia veszteségével együtt akár 16 exabyte-nyi memóriát is érinthet a malőr, ami a teljes becsült negyedéves piaci fogyasztás 10%-a lehet. Ez pedig már az érintett chipeket használó termékeknél is készlethiányt és áremelkedést okozhat. A Western Digital és a Kioxia rengeteg partnerrel dolgozik együtt, az utóbbi memóriáit használja például az Apple és a Google is a Pixel 6-szériában.

A flashmemóriák árai biztosan emelkedni fognak, ez pedig tovább erősíti a közelmúltban tapasztalható alkatrészár-emelkedési tendenciát, amely az ellátási hiányból fakad."

- nyilatkozta a Bloombergnek Jaszuda Hideki, az Ace Research Institute elemzője. A történtekből természetesen az iparág többi szereplője, például a Samsung és a Micron profitálhat. A Western Digital Jokkaicsiben és Kitakamiban található üzemeiben leállt a termelés, jelenleg a károk elhárításán dolgoznak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.