Hirdetés

7 nm-es problémák: visszaeshet a mobilőrület



|

Mindennek a következményeként nem lesz teljes mértékben kihasználva a TSMC 7 nm-es gyártási kapacitása.

Hirdetés

Az elmúlt hónapokban mást sem hallottunk, mint azt, hogy a TSMC nem bír a megrendelésekkel, a Huawei, az Apple, a Qualcomm, az NVIDIA és az AMD is mind-mind 7 nm-es chipeket akarnak, és a fogyasztók is üdvözölték a nagy hajrát. A Digitimes jelentése szerint azonban 2019-ben egyáltalán nem lesz kihasználva a TSMC 7 nm-es gyártási kapacitása. 

Hirdetés

Bár a TSMC eddig arra számított, hogy az úttörő, 7 nm-es chipek gyártásából származik majd a jövő évi árbevételének 20 százaléka, most felül kell értékelje ezeket az eredményeket. A mobilos gyártók megrendelései ugyanis csökkennek majd, a TSMC kapacitása pedig nem lesz kihasználva. 

A jelentések szerint az Apple, a HiSilicon (Huawei) és a Qualcomm is visszavett a megrendeléseiből. Az persze nem meglepetés, hogy az okostelefonok piacán egyre nehezebb meggyőzni az embereket, hogy évente vásároljanak új, egyre drágább zászlóshajókat. 

Óriási baj azért nincs, a hírek alapján a TSMC a 7 nm-es kapacitásának 80-90 százalékát használhatja ki 2019 első felében. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.