Hirdetés

70 milliárd dollárt fizetett a fejlesztőknek az Apple



|

Az App Store indulása óta ennyit kaptak a fejlesztők az Apple-től.

Hirdetés

2008. július 10. fontos nap volt a tech világában: ekkor indult el ugyanis az Apple App Store-ja. Az almás alkalmazásbolt mára 155 országban érhető el. 

Hirdetés

Az Apple nemrég pedig elárulta, hogy az alkalmazásbolt indulása óta több mint 70 milliárd amerikai dollárt fizetett ki a platformon tevékenykedő fejlesztőknek. A fejlesztők egyébként 70 százalékot kapnak meg az appok eladása után generált összegekből - az Apple 30 százalékot tart meg magának. 

Az Apple szerint a tavalyi évben az App Store-ban a letöltések mennyisége drámai mértékben ugrott meg, 70 százalékkal. 

Az előfizetéses modell immáron mind a 25 alkalmazáskategóriában rendelkezésre áll, ezeknek a száma csak egy év alatt 58 százalékkal emelkedett. Erre a kategóriára jó példa a Netflix. A játékok és a szórakoztatást célzó appok a legnépszerűbbek - a fotós és videós programok árbevételei 90 százalékot, az egészséggel és életstílussal kapcsolatosaké 70 százalékot emelkedtek egy év alatt. 

Az Apple minden bizonnyal kedvcsinálóként osztotta meg ezeket a számokat, ugyanis hamarosan kezdődik az Apple idei WWDC-je, vagyis a fejlesztői konferenciája. Ezen új iPadekre is számíthatunk. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.