Hirdetés

75 évre ítélték a Facebookon tinilányokat zaklató férfit, akit egy csalivideó buktatott le



|

Buster Hernandez azután kapott ilyen komoly büntetést, hogy éveken keresztül használta a közösség oldalt fiatal lányok zaklatására.

Hirdetés

Az Engadget számolt be arról, hogy összesen 75 évnyi letöltendő börtönbüntetést kapott az a "BrianKil" néven futó, egyébként Buster Hernandez nevű férfi, aki fiatal tinilányokat zaklatott éveken át a Facebookon. A lányoktól meztelen videókat és fotókat követelt, áldozatainak nagy része mindösszesen 12 éves volt. Hernandezt 41 vádpontban találták bűnösnek.

Hernandezt már az FBI is nagy erőkkel kereste, de a zaklató nagyon odafigyelt arra, hogy mindig gondosan eltüntesse digitális lábnyomati. Végül egy összehangolt akcióban, a Facebook közreműködésével sikerült őt elkapnia a hatóságoknak. 

Hirdetés

Egy Tails nevű rendszert használt tevékenységéhez Hernandez, amit egy kiberbiztonsági cég segítségévvel alaposan megvizsgáltak, és egy felfedezett biztonsági résen keresztül sikerült egy csalivideót elküldeni a férfinak. Miután rákattintott a csalira, a hatóságok végre megláthatták Hernandez addig titkosított IP-címét, és így sikerült a nyomára bukkanni. 

Ez volt elvileg az első olyan akció, ahol a Facebook aktívan segített abban, hogy egy Facebook-felhasználót elfogják a hatóságok. 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.