Hirdetés

78 darab GeForce RTX 3080 elég ahhoz, hogy egész sok pénzt termelj



|

Az egyik bányász havonta több mint 20 000 dollárt keres, ehhez pedig 78 GeForce RTX 3080-nal bányássza az Ethereumot.

Hirdetés

Sok gamer nem tud új NVIDIA GeForce videokártyát venni: egyesek azért, mert nem lehet hozzájutni, mások azért, mert ha mégis, akkor horribilis árakon van csak mód erre. Ez persze nem mindenkit tántorít el, a nyerészkedők még egymás között is haszonnal adják tovább többszörös árakon a kártyákat. És aztán itt van Simon Byrne, aki összerakta a Berta 2 nevű bányászgépét. Ehhez 78 darab GeForce RTX 3080-at szerzett be. 

Hirdetés

Az RGB-s fényekben úszó bányászpad havi szinten több mint 20 000 dollárt termel a tulajdonosának Ethereum kriptovalutában. A Minerstat szerint egy ilyen kártya napi szinten 6,35 - 9,15 dollárt tud termelni (ebben az áram költsége már benne van). A bányászatra készült szerkezet havi szinten úgy 1444 dollárnyi áramot fogyaszt a becslések szerint, de a hűtésre külön kell költeni. 

A bányászfelszerelés komplett ára kb. 100 000 dollár volt, így legalább fél évbe telik, mire hasznot hoz a bányász befektetése. Feltéve, hogy nem pukkan ki előbb a kriptolufi, aminek a hatására a bitcoin elképesztő árfolyamemelkedéseket produkál. 

Az NVIDIA és az AMD pedig többször utalt arra, hogy szerintük nem csak a bányászok miatt vannak készlethiányok, a járvány hatásai miatt többen dolgoznak és tanulnak otthonról, emiatt több CPU-t és videokártyát vásárolnak. A nyerészkedőkről már ne is beszéljünk... 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.