Hirdetés

8 perc alatt tölti maxra a telefont a Xiaomi új megoldása



|

Ha valóban ilyen jól működik a technológia, akkor a gyártó vezetékes és vezeték nélküli töltésben is új világrekordot állított be.

Hirdetés

Az okostelefonok folyamatos zsugorodásával az akkumulátorok kapacitását már nem nagyon lehet növelni, ezért egyre többen a villámgyors töltésben látják a megoldást.

Különösen igaz ez a kínai gyártókra, akik egymást próbálják túllicitálni az újabb és újabb adapterekkel, amikkel lassan hamarabb fel lehet pumpálni egy telefont, mint hogy ki tudnánk mondani, hogy lítium-tetrafluoroborát.

A Xiaomi legújabb, HyperCharge névre keresztelt megoldása az alábbi bemutató szerint egy 4000 mAh-s Mi 11 Prót vezetékesen 8 perc alatt, de még a 120W-os vezeték nélküli töltővel is 15 perc alatt ránt 100%-ra, az 50%-hoz pedig 3 perc is elég neki.

Hirdetés

Ez komoly ugrást jelent a vállalat korábbi, 17 perc körüli rekordjához képest, és a rivális Oppo VOOC néven ismert töltési megoldását is messze maga mögött hagyja.

Fontos azonban megjegyezni, hogy ehhez a töltéshez nyilván speciális adapterre és kábelre van szükség, amiből minden bizonnyal nem tart majd mindenki egyet otthon, az irodában, a kocsiban és a táskában is, úgyhogy vészhelyzetben ritkán tudunk ehhez nyúlni, továbbra is inkább az lesz a fontos, hogy a telefonunk kibírja a nap végéig egyetlen töltéssel.

Arról nem is beszélve, hogy egyelőre keveset tudunk a technológia akkumulátor-élettartamra gyakorolt hosszútávú hatásairól.

Nemrég egy nagyobb cikkben is foglalkoztunk a vezeték nélküli töltés jövőjével, ami gyakorlatilag a szoba levegőjén keresztül juttatna áramot a telefonokba és egyéb eszközökbe. Elég futurisztikus, de izgatottan várjuk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.