Hirdetés

80 millió iPhone 12 fogyhat idén, szakértők szerint a kedvező vételár miatt



|

Piaci megfigyelők úgy vélik, kedvező árazást alkalmaz az Apple, ezért kelendők lesznek majd az iPhone 12 mobilok.

Hirdetés

A DigiTimes szerint az a vélemény uralkodik elemzők körében, hogy az iPhone 12 mobilok árát jól lőtte be az Apple, emiatt rengeteg új készülék talál gazdára idén, az év végéig akár 80 millió. A kedvezőnek mondott vételár mellett a gyorsabb processzor (szintetikus mérések szerint 5-6 százalékkal fürgébbek az új modellek a tavalyiaknál), az új dizájn és a frissített kamera mind hozzájárulnak majd a széria sikeréhez.

Hirdetés

Az Apple stratégiája azonban egyúttal komoly felháborodást is kiváltott, sok szaklap, köztük a Wired is foglalkozott azzal, hogy a legtöbb ember fiókjában nem kallódik USB-C-s gyorstöltő (az iPhone 12 mobilokhoz USB-C - Lightning kábel jár, ezért a régi iPhone-ok töltői közül csak az iPhone 11 Pro és Pro Max adaptere támogatott), ha pedig külön kell megvásárolniuk azt, külön csomagolásban, az az Apple-nek ugyan még több bevételt jelent, de a környezetre biztosan nincs olyan jó hatással, mint a gyártó állítja. Ráadásul nemrég frissült az Apple oldala, eszerint már az iPhone 11, iPhone SE (2020) és iPhone XR dobozaiból is kivették a töltőt és az EarPods fülhallgatót, tehát utóbbiakhoz is csak egy USB-C - Lightning kábel jár ezentúl. 

A vételárak pedig sok országban nagyságrendekkel magasabbak, mint amire a dollárban közölt számok alapján számíthatnánk. A magyarországi, igen magas összegekkel korábban foglalkoztunk. Arról azonban a kritikusok is meg vannak győződve, hogy tényleg viszik majd az emberek az iPhone 12 mobilokat, mint a cukrot. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.