Hirdetés

84 millió forintos fizetést ajánl a Huawei, ha igazán profi vagy



|

Olyan géniuszokat keres a Huawei, akik eligazodnak az amerikai korlátozások okozta megkötések időszakában.

Hirdetés

A Huawei egyre jobban sarokba szorul az Amerika és Kína között húzódó politikai és kereskedelmi ellentétek sodrában, és az amerikai korlátozások miatt már nem hogy a mobil- és az 5G-s piac ura nem igazán lehet a Huawei hosszabb távon, de az amerikai eszközökhöz, beszállítókhoz sem fér hozzá, és a Mate 40 Pro lesz az utolsó saját chipes okostelefonja. A jelentések szerint éppen ezért most tehetségeket akar igazolni a vállalat, olyanokat, akik a gazdasági nehézségek, a világjárvány és az amerikai szankciók időszakában tennének sokat hozzá a cég munkájához. 

Hirdetés

A jelentések szerint az amerikai, chipgyártással kapcsolatos korlátozások hatására indult el a főként fiatalokat csábító program, amelynek keretében a Huawei alapítója, Ren Zhengfei hangsúlyozza, hogy milyen fontos a kínai egyetemeken a tehetségek képzése, mert így maradhat versenyben Kína és a Huawei a felgyorsult világban. Az amerikai állampolgárokat és a zöldkártyás embereket nem veszik fel, mert el akarják kerülni az amerikai kormánnyal való további összetűzéseket. 

A Huawei a géniuszokat jó fizetéssel csábítja, és az amerikai, számításalapú pénzügyi szektort alapul véve az új munkavállalók maximum 59 millió forintos fizetést kaphatnak. Zhang Ji számítógéptudóst ugyanakkor bő 84 millió forintos fizetéssel vette most fel a Huawei, mert bár nem top kínai egyetemen végzett, de képezte önmagát. Ő az egyike annak a négy, kutatási területre felvett fiatalnak, aki megkapta ezt az összeget. Valószínűleg igen nagy feladat áll a Huawei-géniuszok előtt, hiszen nagy technológiai szakadékot kell leküzdeniük az amerikai szigorítások miatt. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.