Hirdetés

8K-támogatással futott be a VLC 3.0



|

Már PC-ről Chromecast eszközre is képes streamelni a videókat az új médialejátszó.

Hirdetés

Frissült a VLC, és így immáron 3.0-s verziónál tart a népszerű multimédialejátszó. Az új szoftver többek között lehetővé teszi, hogy a videókat egy PC-ről egy Chromecast eszközre streameljük. Még olyan formátumokban is, amiket natív módon nem támogat a Chromecast. 

Hirdetés

A további újdonságok közé sorolandó a 360 fokos videók, a 3D-s audio támogatása, továbbá a hardveres dekódolása a 4K-s és a 8K-s videóknak (a támogatott platformokon). Az új program még több formátumot ismer, ami lenyűgöző, hiszen már eddig is boldogult szinte minden videóval és hanganyaggal. 

A VLC 3.0 elérhető Windows, macOS, Linux, Android, iOS, Windows Phone és RT rendszerekre is. Természetesen továbbra is nyílt forráskódú alkalmazásról van szó. 

A fejlesztők külön megjegyezték, hogy ez az első alkalom, amikor a VLC egy nagy verziófrissítése minden platformon egyszerre jelenik meg. Természetesen egyes új funkciók platformfüggőek. A HDR10-támogatás például csak azokon a számítógépeken él, amelyeken a Windows 10 őszi alkotói frissítése fut. A hardveres gyorsítás is erősen függ a rendszertől és a hardver minőségétől. 

Az androidos app immáron a kép-a-képben módot, a Chromebookokat és a Samsung DeX Stationt is támogatja. A fájlok az appon belülről is törölhetőek, a gyorskeresés pedig alapból be van kapcsolva. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.