Hirdetés

96 GB-os DDR5 memóriákkal állt elő az SK hynix



|

Az új modulok nem csak gyorsabban gyárthatók, de az energiahatékonyságuk is nőtt.

Hirdetés

Tavaly októberben a koreai SK hynix lett az első gyártó, amely DDR5-ös memóriát dobott piacra, most pedig újabb mérföldkövet ért el a vállalat. A cég sajtóközleménye szerint ugyanis már kiszállították a partnereiknek az első 24 gigabites DDR5 memóriákat, melyekből 48 és 96 GB-os modulokat kínálnak.  

A termék különlegessége, hogy ez a világ első chipje, aminél elérték a chipenkénti 24 gigabites DRAM sűrűséget, ami 8 gigabites ugrás az eddigi 16 gigabithez képest.

Hirdetés

Az SK hynix közleménye szerint az új chipek 25%-kal kevesebb energiát fogyasztanak, gyártásuk pedig akár 33%-kal is gyorsabb lehet a vállalat korábbi termékeihez képest.

A 96GB-os modulról ábrándozó játékosoknak viszont rossz hír, hogy a koreaiak egyelőre csak adatközpontokba, nagy teljesítményű szerverekbe és big data adatelemzéshez szánják a technológiát, olyan felhasználási területekkel, mint a mesterséges intelligencia, a gépi tanulás, vagy a mostanság nagyon divatos metaverzumos alkalmazások.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.