Hirdetés

A 11 éve elhunyt Steve Jobs volt Joe Rogan podcastjának vendége



|

Ilyesmikre is képes manapság a mesterséges intelligencia.

Hirdetés

2011. október 5-én, Palo Altóban hunyt el az Apple megalapítója és a számítástechnikai valaha élt egyik legmeghatározóbb alakja, Steve Jobs. Az 56 évesen távozott feltaláló minden bizonnyal manapság is sok izgalmas és eredeti ötlettel tudna előállni, és ugyan ezekről maximum fantáziálhatunk, most mégis kipróbálható az élmény, milyen lenne ma egy beszélgetés az Apple lelkével.

MI felhasználásával ugyanis előállítottak egy hanganyagot, amin Steve Jobs hallható, amint Joe Rogannel, a Spotify legnépszerűbb podcasterével beszélget. A művelet a podcast.ai weboldalon kezdődött, ez a mesterséges intelligencia szépen beletanult Steve Jobs szerepébe, amihez az életrajzát és az online elérhető interjúit használta fel. Ez volt a dolog nehezebb része, hiszen jelentősen kevesebb beszégetős anyag elérhető el róla, mint Joe Roganről, akinek a podcastje már az 1882. résznél jár.

Hirdetés

Miután a szöveg elkészült, a Play.ht, szintén mesterséges intelligencia által hajtott weboldalon hanganyaggá alakították a projektet, hogy az végül mindenki számára hallgatható legyen.

A kész podcast meglepően korrekt, és ugyan korántsem tökéletes a hang, és a beszélgetésben is előfordulnak furcsaságok, hátborzongató hallani, hogy az MI mennyire jól felismerte a helyzetet, hiszen megjegyzi, a halála miatt nem volt már régóta adásban Jobs, de a képzeletbeli beszélgetés során még a vallás kérdése is szóba kerül. 

Nektek mi a véleményetek erről? Etikátlan lépés, vagy érdekes gondolatkísérlet?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.