Hirdetés

A Bing csevegője elcsábítja a Google felhasználóit



|

A Microsoft mindent megtett, hogy ő hozza el az első okoskeresőt, a fáradoza pedig úgy tűnik, megtérül.

Hirdetés

A Microsoft látszólag teljesen feleslegesen tartotta életben éveken át a saját keresőmotorját, most azonban úgy tűnik, tényleg kap egy esélyt a felhasználóktól a Bing. Miután a vállalat az OpenAI-al együttműködve felturbózta a keresőt a GPT-4-es generatív nyelvi modellel, a felhasználók egy jelentős része kezdte el próbálgatni, hogy mire is jó az új technológia.

Mindeközben a Google számai romlani kezdtek.

Hirdetés

Drámai átkötés, és ugyan nem túlzás, azért a Google-nél még nem kell megnyomni a pánik gombot. A Microsoft nemrég bejelentette, hogy elérték a körülbelül 100 millió aktív felhasználót a Binggel, ami körülbelül 16%-os növekedés a Reuters jelentése szerint. Miközben ez a redmondi vállalatnak hatalmas előrelépés, a riválisnál a visszaesés mindössze 1 százalék.

A telefonos appok terén is erőre kapott a Bing, amióta elérhető a csevegő üzemmód a mobilos kliensben, körülbelül nyolcszor annyi letöltés történik, mint korábban, miközben a Google alkalmazásának letöltései 2%-kal estek vissza.

Egyértelműen látszik tehát, hogy megérte törődni a Binggel, de azért arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy miközben a Microsoftnak kvázi semmi vesztenivalójuk nincs a keresőmotorok piacán, a Google az életével játszik, egy rossz mozdulat is súlyos következményekkel járhat. Éppen ezért a saját fejlesztésű, a Bing csevegéshez hasonló Bard bejelentésével kifejezetten sokat vártak, és ugyan már elindult a tesztidőszak, az egyelőre csak egy szűk körnek elérhető.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.