Hirdetés

A Bing válthatja a Google-t a Samsung mobiljain



|

A szóbeszéd szerint a keresőóriásnál komolyan tartanak a váltástól, amit már a tőzsde is beárazott.

Hirdetés

A Microsoftnak esze ágában sincs lelassítani a mesterséges intelligenciával hasító Bing-szuperexpresszt: az OpenAI-féle GPT-4 nyelvi modellre épülő chatbot a februári rajtja óta több mint 100 millió érdeklődőt vonzott, ami már a Google felhasználói statisztikáján is nyomot hagyott, 1%-kal csökkentve a keresőóriás piaci részesedését.

Habár a rivális erre válaszul nyilvánosan is tesztelni kezdte a saját, Bard néven futó szolgáltatását, a rosszul elsült hivatalos bemutató és a vállalat alkalmazottainak kommunikációja alapján ez még messze van attól, hogy kész termék legyen. Ami tehát a mesterséges intelligenciát illeti, a király meztelennek tűnik, a lemaradás pedig súlyosan megbosszulhatja magát.

Hirdetés

A The New York Times szerint ugyanis a Google alkalmazottai tudomást szereztek arról, hogy a Samsung a keresőmotor alapértelmezésének megszüntetését fontolgatja, méghozzá a feltörekvő Bing javára. A lap ezt belsős levelezésekre alapozza, amelyek arra utalnak, hogy a Google anyacégénél, az Alphabet Inc.-nél évi 3 milliárd dolláros bevételcsökkenéssel kalkulálnak, ha a koreaiak valóban átpártolnak a Microsofthoz.

Ez már az évi 162 milliárd dolláros összbevételhez mérve sem elhanyagolható összeg, a károkat pedig a tőzsde tetézheti tovább, a vállalat papírjainak értéke ugyanis már a cikk hatására is 4%-kal zuhant. Nem csoda, hogy a The New York Times "pánikként" jellemzi a Google-nél uralkodó hangulatot, az viszont cikkünk írásáig sem derült ki, hogy a Samsung valóban befűt-e a keresőóriásnak.

A Microsoftnak mindenesetre hatalmas győzelem lenne a piacvezető okostelefon-gyártó elhódítása, még ha sokan valószínűleg már az első bekapcsoláskor vissza is állítanák a Google alapértelmezését. Akik viszont nem, azok hosszabb távon is elégedettek lehetnek a váltással, és másoknak is továbbadhatják a pozitív tapasztalataikat. A redmondiak persze nem bízzák a véletlenre a dolgot, és "saját hatáskörben" is gőzerővel dolgoznak a Bing felhasználói táborának növelésén, melynek jegyében egy ideje már mobilos appként (iOS, Android) is elérhetővé tették a chatbotot, valamint a képek generálását is bedobták a repertoárba.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.