Hirdetés

A BlackBerry halott, de nem maradunk billentyűzetes mobilok nélkül



|

Van olyan gyártó, amelyik szívesen betöltené a BlackBerry helyén keletkezett piaci rést.

Hirdetés

Bőven elég tanulságot szolgáltat ahhoz a BlackBerry története, hogy külön cikkben legyen érdemes feldolgozni (nocsak, épp itt van egy), márka mobiljai sokáig annak köszönhették sikerüket, hogy valós alternatívát kínáltak azoknak a felhasználóknak, akik jobban kedvelik az érintőképernyő helyett a nyomógombokat, és szívesebben használnak QWERTY-billentyűzetet, amikor üzenetet küldenek, jegyzetet írnak, vagy épp szakdolgozatot. Nem ítélkezünk.

Mindenesetre, miután a kínai TCL is bedobta a törülközőt, az ígéreteknél tovább sosem jutó texasi OnWardMobility pedig igazából fel sem vette a padlóról, elkönyvelhettük, hogy aligha készül már újabb, billentyűzetes BlackBerry mobil. Viszont úgy fest, hogy lesz helyette más.

Hirdetés

A sanghaji és hongkongi érdekeltségű Unihertz hitvallása az, hogy többféle mobilra van szükség, hiszen a felhasználói igények is különbözőek. A termékeit rendszerint a Kickstarteren is megfuttató gyártó Jelly, Atom és Titan telefonjai közül az utóbbiak azok, amelyek QWERTY-billentyűzettel rendelkeznek, és ezért felkelthetik a BlackBerry kapitulációja miatt kesergők érdeklődését. Már csak azért is, mert a minap leleplezett Titan Slim kísértetiesen emlékeztet a BlackBerry Key2-re.

Noha kívülről megcsodálhattuk, a Titan Slim paramétereinek és specifikációinak kérdésében adósunk maradt a gyártó. Magyarán nem tudjuk, hogy milyen kijelzőt kap, mennyire lesz fejlett a benne dolgozó chip, elegendő memória szolgálja ki, milyenek a fotós és videós képességei, valamint a legfrissebb Android főverzióval érkezik-e, amikor megjelenik. A közelgő Kickstarter-kampány várhatóan ezekről a fontos részletekről is lerántja a leplet, addig is jókora, 43%-os kedvezménnyel csábítgatja a cég az első vásárlókat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.