Hirdetés

A BlackBerry megelőzte az iPhone X-et



|

Többen rámutattak, hogy a BlackBerry 10 már évekkel ezelőtt tudta azt a gesztusvezérlést, amivel az Apple az iPhone X-et ellátta.

Hirdetés

A BlackBerry az üzleti szektorban remekel, a fogyasztói piacon viszont még a kisebb feltámadás ellenére is gyenge lábakon áll, felejthető eszközökkel, amelyeknek - a KeyOne kivételével - még a rendszere sem frissül majd. Azonban az iPhone X (iPhone ten, vagyis iPhone tíz) bemutatója után nagyon sokan elővették a BlackBerryt. 

Hirdetés

Az új almás készülék gesztusvezérlése ugyanis rengeteg embert emlékeztetett a BlackBerry 10-re. A rendszer ugyanis (például a BlackBerry Passporton) egy alulról simítással ugyanúgy visszavitt a főképernyőre, mint az iPhone X-en. 

A BB 10-es készülékeknek nem volt home gombjuk, ezért a BlackBerry kénytelen volt gesztusvezérléssel pótolni azt. Erre rengetegen megemlékeztek a Twitteren. 

A kritikusabb emberek szerint az iPhone X végre képes arra, amire a BB10 már évekkel ezelőtt. Mások a BlackBerryt dicsérték, amiért az megelőzte a maga korát. 

Az iPhone X bár nem lett forradalmi áttörés és újdonság, remek készüléknek ígérkezik. Kritikát persze kap bőven. Van, akit a videókba belógó szenzorsáv zavar, másokat a vételár, de az arcfelismerés sem működik mindig (tehát jelenleg nem feltétlen jobb például egy íriszszkennernél). Többen hangot adtak annak is, hogy bár az iPhone X a kijelző megérintésére felébred, erre sok androidos modell szintén régóta képes (és a gyorstöltés, a vezeték nélküli töltés, az OLED-kijelző, valamint a keret nélküli képernyő sem újdonság a piacon). Sok kritika jogos, és a hazai vételár már-már sokkoló, de az szinte biztos, hogy az iPhone-ok jövőjét testesíti meg az iPhone X, ami a valaha volt egyik legjobb okostelefon lesz a piacon. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.