Hirdetés

A Boston Dynamics robotjainak táncával pont jó elbúcsúztatni 2020-at



|

Az ember- és állatszerű robotjairól híres cég most az ünnepek alkalmából fantasztikus koreográfiát állított össze eszközeivel, kicsit rettegve búcsúztatjuk velük az évet, hátha pont öntudatra ébrednek.

Hirdetés

A robotika fejlődésének talán legkézzelfoghatóbb példái a Boston Dynaimcs robotjai; az ezekről készült videók rendszeresen bejárják a netet.

Jelenleg három ilyen gépet találunk a cég portfóliójában: az emberszerű Atlast, a kutyára hasonlító Spotot, és a leginkább egy torz futómadár alakját viselő, rakodásra kifejlesztett Handle-t. Most mindhárom robot belekerült a cég karácsonyi üdvözlővideójába, ahol embereket megszégyenítő tánckoreográfiát nyomnak le.

Hirdetés

Előre figyelmeztetünk mindenkit, akik minden robotos videóban a Terminátort látják, hogy ki fognak akadni. A Boston Dynamics ugyanis "betanította" a robotjait, hogy a Do You Love Me című muzsikára ropják a táncot, a performansz pedig kifejezetten remekül sikerült:

Mindig szórakoztató látni, amikor a több millió dolláros technológiákhoz hozzáférő tudósok kicsit elengedik magukat, de ezek a gépek persze nem csak táncikálásra képesek, ugyanis különleges mozgékonyságuknak köszönhetően rengeteg területen bevethetők lesznek majd.

A Spot robotkutya például már segít a koronavírus betegek kivizsgálásában, juhokat terel, sőt még rendőrkutyákat is helyettesít. Nemrégiben a Hyundai felvásárolta céget, az ezzel érkező pénznek hála remélhetőleg még gyorsabban válnak a való életben is bevethetővé a videoklipben látható robotok.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.