Hirdetés

A Casio limitált kiadású karórával tiszteleg a Rubik-kocka előtt



|

A különleges darabhoz a gyártó egy már meglévő modellje szolgáltatta az alapot.

Hirdetés

Közel 50 évvel ezelőtt, 1974-ben találta fel ifjabb Rubik Ernő a Rubik-kockának elnevezett mechanikus logikai játékot, ami azóta óriási népszerűségre tett szert, és egyértelműen a legfontosabb magyar találmányok közé sorolható. A bűvös kocka előtt tisztelegve pedig a Casio összeállt Rubik's Cube nevű céggel, hogy elhozzon nekünk egy egészen különleges karórát.

A többek között órákat gyártó japán vállalat egyik jól ismert modelljét, a Casio GA-2100-at vette alapul a Rubik-kocka által inspirált darab, a Casio GAE-2100RC-1A megalkotása során.

Hirdetés

Ez a változat nyolcszögletű karóratokkal rendelkezik, ami a gyártó forradalmian új, szénszálas technológiáját vonultatja fel. Emiatt a karóra fokozottan rázkódás- és ütésálló, ráadásul 20 baros nyomásig vízálló is.

A műanyagszíjjal ellátott modell cserélhető lünettával rendelkezik, így csak a viselőjén múlik, hogy feketében vagy fehérben pompázik az óra.

A 3D-s, Rubik-kockát ábrázoló számlap mellé pedig a G-Shock modellek több hasznos funkciója, így például az ébresztő, valamint a duális (lokális és világidő) időkijelzés társul.

A mágikus kocka által ihletett karóra még februárban megjelenik, de arról sajnos egyelőre nincs hír, hogy mikor kerülhet forgalomba Magyarországon is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.