Hirdetés

A CES-en is felbukkant a Leica szexi, de méregdrága projektora



|

A Leicának van egy tippje, hogy mire költsd a felesleges millióidat.

Hirdetés

Ahogy azt már a CES 2023 felhozatalát elemző cikkünkben is kifejtettük, a Las Vegas-i technológiai show idei felvonását a tévéket illetően a mindent leuraló OLED-modellek dominálják, az olyan márkák újdonságaival, mint az LG, a Samsung, a Sony vagy a Panasonic. Aki viszont valami extrémebbre vágyik, annak az optikai készülékekben utazó Leica szállította a kívánatos ínyencséget, méghozzá egy gyönyörű projektor képében.

Az ultra rövid vetítésű (Ultra Short Throw, UST) Leica Cine 1 abból a szempontból nem egészen friss mutatvány, hogy a cég már tavaly ősszel is megvillantotta, a CES azonban remek lehetőséget nyújt arra, hogy még többen értesüljenek az érkezéséről. A 4K-s felbontást kínáló eszköz lézeres rendszerét a kínai HiSense gyártja, a Leica pedig egy saját fejlesztésű Summicron lencsével és a Leica Image Optimalization (LIO) néven futó képfeldolgozási technológiájával teszi hozzá a magáét.

Hirdetés

A gyártó szerint a 2500 lumenes fényerősséget és a BT.2020-színskála teljes lefedését ígérő Cine 1 méretben és komfortban is lepipálja a "hagyományos LED-tévéket", a kivetített képe pedig kevésbé fárasztja a nézők szemét. Az automata porvédővel felszerelt alumínium házban két Dolby Atmos-kompatibilis 50 W-os hangszórót találunk, a vezeték nélküli átvitelről pedig egy ATSC 1.0 tuner gondoskodik. Ami a portokat illeti, két HDMI 2.1 bemenetet és egy HDMI 2.0 aljzatot kapunk, melyeket két USB-csatlakozó (2.0, 3.0) egészít ki. A készüléken a Google TV operációs rendszer fut, így a kompatibilitással biztosan nem lesz probléma.

Ahogy arra a Leicától számítani lehetett, mindezt nem mérik olcsón: a 100 és 120 hüvelykes kivitelben is érkező Cine 1 8295 dollárról, vagyis 3,1 millió forintról indul, amit még a helyi adók is tovább növelnek. Az európai megjelenés kapcsán a CES-en 2023 tavaszát említette a gyártó, míg a termék weboldalán 2023 második negyedéve szerepel, így áprilisban vagy májusban számíthatunk a projektor premierjére. Az Egyesült Államokban csak a harmadik negyedévben várható a megjelenés.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.